פירות הדר כמו תפוזים וקלמנטינות הם אופציה מצוינת לנשנוש בחורף. גם הפומלות מכילות שפע של יתרונות תזונתיים חיוניים לגוף, ולכן גם אם הן פחות פופולריות, בהחלט מומלץ לשלב אותן בתפריט היומי. טעמה המיוחד והמרענן של הפומלה הופך אותה לחטיף טבעי ובריא והיא משתלבת נהדר בסלטי פירות, בסלטי עלים ועוד.

משפרת את יעילות מערכת החיסון: הפומלה היא פרי הדר עשיר מאוד בוויטמין C. כמות גבוהה של ויטמין זה עוזרת לשמור על מערכת חיסון חזקה, מה שמסייע בייחוד בעונת החורף. 100 גר פרי מספק לגוף הילדים מעל 100 אחוזים מהכמות היומית המומלצת עבורם.

תורמת לתפקוד השרירים: מדובר בפרי הדר המכיל כמות גבוהה של מינרל האשלגן  שהכרחי לתפקוד השרירים, הלב, תאי העצב ועוד.

מאטה תהליכי הזדקנות: הפומלה עשירה בנוגדי-חמצון שתורמים להאטת תהליכי הזדקנות של תאי הגוף וכן להורדת רמת הכולסטרול ה'רע' ולמניעת מחלות לב וכלי דם.

פומלות (צילום: מיכל הלפרין)
אין כמו פומלות בחורף | צילום: מיכל הלפרין

מתאימה לדיאטה: הודות לתכולת הסיבים המשמעותית שבה, הפומלה תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול ולתחושת שובע מתמשכת. מכיוון שהיא דלה בקלוריות באופן יחסי לחטיפים מסוכרים (מכילה רק 38 קלוריות ל-100 גרם), היא מתאימה לשילוב בתפריט היומי גם של שומרי המשקל.

 

יעל חן – רביע, דיאטנית בכירה של הכללית