כולם מכירים את הרגע הקשה שמגיע אחרי ארוחת הצהריים בעבודה; ההפסקה הסתיימה, אתם מוכנים להמשיך לעבוד ואז העייפות נופלת עליכם ומסרבת לעזוב. ומכיוון שאנחנו לא חיים במדינה שבה נהוג לתת לעובדים לישון סיאסטה, אין לנו ברירה אלא להכין לעצמנו קפה, לשטוף פנים ולקוות שהעייפות תעבור. או שבמקום לסבול, נלמד מהי השעה הכי מומלצת לאכול בה צהריים וגם אילו מאכלים יעייפו אותנו פחות.
לפי התזונאי דריל ג'יופרה, אחד הגורמים המשמעותיים שמשפיעים על עייפות הצהריים הוא תזמון הארוחה. כדי לשמור על רמת אנרגיה תקינה במהלך כל היום, ג'יופרה אומר שהשעה הטובה ביותר לארוחת צהריים היא בין 12 וחצי לאחת. הוא גם ממליץ להימנע מנשנושים לא בריאים בשעות אחר הצהריים. אולם, ג'יופרה מציין שהדבר הכי משמעותי הוא לא שעת הארוחה, אלא מה שאוכלים במהלכה. לטענתו, פחמימות, סוכרים ודגנים יכולים לגרום לעייפות הזו שנופלת עליכם אחרי הארוחה.
לבחור במזון שהכי פחות יעייף אתכם
"העדיפו מזון שישפר את רמות האנרגיה שלכם. סלט זו אופציה מעולה, מאחר שהוא עשיר בירקות המכילים כלורופיל, המשפר את האנרגיה בגוף", אמר ג'יופרה ל-Elite Daily. ואם אתם הולכים על סלט לארוחת צהריים, יש כמה רטבים שכדאי להימנע מהם, מאחר שרבים מהם מכילים הרבה סוכר, שיהרוס את המטרה ויגרום לכם להרגיש מנומנמים בסוף הארוחה. ג'יופרה ממליץ לבחור בתיבול פשוט וטוב: שמן זית ולימון. נוסף על כך ג'יופרה ממליץ להוסיף לסלט חלבונים מן הצומח, כמו קינואה, שיסייעו לכם לשמור על רמת אנרגיה טובה במשך כל היום.
עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שאתם צריכים לאכול בבוקר כדי לרדת במשקל
>> יש ניחוש? זה הירק הכי פחות בריא בעולם
>> פיפיגזמה: טרנד הסיפוק המיני החדש שמסכן נשים
מאכלים נוספים שמומלץ להימנע מהם בזמן ארוחת הצהריים הם עוף, מאחר שהוא מכיל כמות גדולה של חומצה ארכידונית, שיכולה לגרום לדלקות בגוף שמובילות לתחושת עייפות ואף עלולות להשפיע על מצב הרוח שלכם לרעה. כך לפי מחקר של האגודה למדעי המוח.
ומה אם בחרנו בארוחת צהריים אחרת ואנחנו מרגישים עייפים? ג'יופרה ממליץ בחום לא לרוץ למטבחון ולהכין קפה. בוסט האנרגיה הזה עלול להקשות בהמשך היום וגם את ההירדמות בלילה. במקום זאת, כדאי לספוג אנרגיה מהמזון, כך שכדאי לקחת לעבודה זרעי צ'יה, ספירולינה או גוג'י ברי – סופר פודס הידועים ביכולתם להגביר את האנרגיה.