בין הרימון לגפילטע יש מאכל חג מסורתי שלא ניתן לחמוק ממנו בראש השנה. תפוח בדבש הוא ללא ספק אחד מסמלי החג המוכרים המסמלים את הברכה לשנה טובה ומתוקה. נשאלת השאלה - האם המאכל הזה הוא רק סמל או שיש בו מעבר לכך?
ובכן, לדבש מיוחסות סגולות בריאותיות רבות: חיזוק מערכת החיסון, עידוד החלמת פצעים וכוויות, התחדשות רקמות, הפחתת דלקות ועוד. עם זאת, חלק מהסועדים מרבים באכילת דבש בלי להתייחס לערכיו התזונתיים, ובייחוד לערכו הקלורי הגבוה. דבש ממוצע כולל 82% סוכרים פשוטים כמו פרוקטוז וגלוקוז, שבפועל תורמים לעליית ברמות הסוכר בדם. ב-100 גר' דבש יש 320 קלוריות, כך שדיאטטי - זה לא.
לעומת זאת, התפוח הוא פרי בריא ומזין. תפוח ממוצע מכיל כ- 80-70 קלוריות וכ-4-3.4 גרם סיבים תזונתיים החשובים לעיכול ולהאטת ספיגת השומנים והסוכרים לדם. התפוח מכיל גם אשלגן, ויטמין C ופוליפנולים – נוגדי חמצון המסייעים בהאטת ההזדקנות. אבל שימו לב - כמו הדבש, גם התפוח עשיר בפרוקטוז, סוכרוז וגלוקוז, ולכן יש לאכול ממנו במידה.
בשורה תחתונה - לפני שאתם טובלים את התפוח בדבש, זכרו שמדובר בשני מזונות בריאים ומזינים, אך גם בכאלה המכילים לא מעט קלוריות וסוכרים. אכלו מהם באופן מתון ותוכלו ליהנות משנה טובה, מתוקה ובעיקר – בריאה.
הכותבת היא אסנת פריד, דיאטנית קלינית במחוז מרכז מאוחדת