המודעות לתזונה בריאה עלתה מאוד בשנים האחרונות, כך שאנחנו מבינים יותר מתמיד מה מכילים המאכלים שאנחנו צורכים. ובכל זאת, תמיד יש מקום לשיפור. ביקשנו מד"ר עמלי מסיקה, דיאטנית קלינית בשטראוס, שתמנה לנו את הטעויות הנפוצות ביותר בתזונה ותסביר לנו כיצד אפשר להימנע מהן מעתה והלאה.
דגנים מלאים, האמנם?
אנחנו לא יודעים איך לבשר לכם את זה, אבל הרבה פעמים אתם חושבים שאתם אוכלים דגנים מלאים אבל בפועל? פחות. "פעמים רבות מוציאים לדגנים המלאים את הנבט בתהליכי ההכנה", מסבירה ד''ר מסיקה, "לעיתים מסירים את רוב הקליפה של הדגנים במהלך ההכנה, או טוחנים אותם בחום גבוה שמשפיע על תכונות הוויטמינים. לכן, מומלץ לשלב בתפריט היומי דגן מלא בדמות שיבולת שועל, כמו למשל קוואקר, שבכל מצב יישאר דגן מלא".
התחשק לכם משהו מתוק עם הקפה ומצאתם את עצמכם זוללים עוגיות?
מבלי לשים לב עוגייה אחת הפכה לשלוש, ושלוש הפכו לחמש, וכל מה שניסינו לשמור עליו קצת איבד מהפואנטה. אז מה עושים? "ההמלצה שלי היא לאפות עוגיות שמכילות שיבולת שועל, שומשום או טחינה. כך נוכל לוודא שאנחנו מכניסים לפה משהו מתוק שהוא עשיר יותר", מציעה ד''ר מסיקה.
מקפידים על שייק עתיר ויטמינים ומוסיפים לו מתיקות מדבש/מסילאן?
"הדרך הטובה ביותר להכין שייק, היא להוסיף לו כף גרנולה שהכנו עם דבש וסילאן, כך נשלוט על הכמויות בצורה שקולה ומבוקרת", מציעה ד"ר מסיקה. בדרך הזו אנחנו יכולים ליהנות משייק שיהיה מספיק מתוק, אבל לא יכיל יותר מדי סוכר.
הציפוי הבריא והמפתיע לשניצל
טיפ מפתיע מד''ר מסיקה מציע גרסה בריאה יותר לשניצל. איך מכינים? כל מה שצריך לעשות הוא להשרות את חזה העוף בחרדל ומיונז, ולאחר מכן לעטוף אותו בקוואקר שיבולת שועל מתובל במלח, פפריקה או כל מה שאתם אוהבים. השילוב הזה יבטיח לכם שניצלים אפויים, קריספיים, נפלאים ומזינים.
חטיף לילדים שגם לכם טוב לנשנש
המירו את כדורי השוקולד האלה בכדורי אנרגיה מתוקים המכילים תמרים, קמח שקדים או קוואקר שיבולת שועל, שיעניקו אפקט מתוק בלי הרבה סוכר ויתרמו לתחושת השובע. והכי חשוב, הם יגרמו לכם ולילדים שלכם להרגיש הרבה יותר טוב.
מחפשים מתכונים מזינים כחלק משמירה על אורח חיים מאוזן? באתר קוואקר וגם באינסטגרם תוכלו למצוא מתכוני קוואקר שישתלבו נהדר בכל ארוחה ביום, ויזכו את התפריט שלכם בתוספת בריאה ומשביעה.