סיפור האהבה שלי עם הסופרפוד התחיל אי שם בתחילת שנות האלפיים, במסיבת טבע ביער שמתחת לביתנו בקוסטה ריקה. בלילה של מוזיקה, ריקודים, כוכבים מנצנצים ולבנה יפה ממעל, הציע לנו חבר חופן של גוג'י בֶּרִי ושבבי קקאו נאים כתוסף ממריץ. זו היתה הפעם הראשונה שנתקלתי בפירות האלה וטעמתי אותם בסקרנות. לא עלה בדעתי שהרגע הזה יפתח בפניי עולם חדש ומסעיר. הרבה מים עברו בנהר החיים מאז אותו לילה, אבל כשאני נזכרת בתקופה שבה גיליתי את עולם הסופרפוד אני עדיין חשה בהתרגשות.
כשלמדתי במכון לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק (INN) התעורר בי לראשונה הרצון להביא את הבשורה לעולם. אחרי שראיתי איך מזונות העל יכולים לתת מענה אמיתי למגוון רחב כל כך של בעיות בריאותיות, חשתי שאיני יכולה עוד להישאר אדישה לסבלם של אנשים כה רבים. גם היום אני מאמינה שאם אנשים יכירו את הגוג'י ברי, את הנוֹני, את המאקה, הם יוכלו לשפר את איכות חייהם ולחדש את הקשר שלהם לגוף, לאדמה ולמזון. רציתי להגיע לעוד ועוד אנשים ולהראות להם שלחיות בריא זה כיף, יצירתי, טעים ומענג.
אנשים שמתחילים לשלב סופרפוד במזונם חשים בהשפעתם כבר מהימים הראשונים: הם ישנים טוב יותר, יורדים במשקל, עורם זוהר, האנרגיה עולה והמחשבה בהירה. אם תקפידו על תזונת סופרפוד לאורך זמן, תרגישו כי הריפוי מעמיק ומחלחל לדם, לרקמות ולתאים, המערכת ההורמונלית והמערכת העצבית מתאזנות והגוף מתעצם ומבריא. בשורת הסופרפוד היא מהפכה שקטה ופורצת דרך ומשנה את כל מה שחשבנו שאנו יודעים על תזונה. והנה כמה מהם.
הכי מזינה על הפלנטה: ספירולינה
אצת ספירולינה היא המזון הכי מזין שיש על הפלנטה ושיש בו הכי הרבה ויטמינים, מינרלים, חלבון וחומרים מזינים מכל מזון אחר. את האצת הספירולינה ניתן לרכוש קפואה, בשבבים מיובשים ובאבקה, היא משתלבת נהדר בשייקים ומיצים ומעניקה אנרגיה זמינה. היא קלה לעיכול, עשירה בכלורולפיל ומכילה כ-65-71 אחוז חלבון.
נוגדי חמצון: פולי קקאו
פולי הקקאו מכילים את נוגדי החמצון הגבוהים ביותר בטבע ויש ביכולתם לתרום לבריאתה של מערכת הדם כולה ובפרט לאזן לחץ דם. יש להקפיד לאכול פולי קקאו נאים שלא עברו תהליך קלייה. ניתן גם לצרוך את הקקאו כאבקה, או להכין שוקולדים נפלאים עם ממתיקים טבעיים. פולי הקקאו מעלים את האנרגיה ותורמים לשיפור בריכוז, הזיכרון והבהירות המחשבתית.
מפחית שומנים וסוכר בדם: שמן קוקוס
ביכולתו של שמן קוקוס להוריד את רמת השומנים בדם וכן את רמות הסוכר בדם, ובמקביל לתרום לירידה במשקל ולשפר תהליך עיכול. שמן קוקוס הוא השמן הטוב ביותר לבישול, לאפייה, למריחה על העור ועל השיער. הוא מכיל שרשרת בינונית של חומצות שומן וחומצות יחודיות כמו חומצה קפרילית, קפרית, לאורית ומיריסטית.
>> ועוד 6 שימושים מפתיעים לשמן קוקוס
נלחם בסרטן: פרי הנוני
פרי הנוני מסייע להשמיד תאי סרטן, להשפיע לטובה על מוטציות גנטיות שאחראיות לסרטן ולחזק את המערכת החיסונית. מפרי הנוני ניתן למצוא מיץ שנוצר בתהליך התססה של הפרי ואבקה מיובשת של המיץ. הנוני מכיל תרכובות נוגדי דלקות רבים ומסייע גם לדלקות מפרקים. הוא מרגיע ונוגד דיכאון ואף מקל כאבי ראש.
איזון הורמונלי: שורש מאקה
שורש מאקה מאזן הורמונלי ומקל את תסמיני גיל המעבר, מעלה את מצב הרוח, משפר את מנגנון ה-SSRI במוח ואת החשק המיני. המאקה הינו שורש הגדל בהרי האנדים של פרו בגובה 3,500-5,000 מטר. עובדה זאת נותנת לו את כוחו המיוחד. הוא נצרך כאבקה וניתן להוסיף אותו לשייקים, שוקולדים יוגורט. המאקה נותן אנרגיה ונפלאה לספורטאים. הוא מחזק את העצמות ומאזן את מערכת העצבים.
עוד ב-mako בריאות:
>> 25 הטיפים הכי חשובים לתזונה נכונה
>> עייפים? בואו לגלות איזה סוג עייפות יש לכם
>> אוהבים פיצה? אתם חייבים לדעת את זה
שיפור תפקודים מוחיים: אסאי
אסאי מגן ומשמר תאי מוח ובכך מעודד את תאי המוח לשפר תפקודים מוחיים. האסאי הוא פרי הגדל על עצי דקל בברזיל. הוא מכיל את כל אבות המזון. הוא מכיל תרכובות נוגדות חימצון חזקות ובשל כך מעודד תהליכי החלמה פנימיים בגוף. האסאי גם נוגד דלקות, מונע סרטן והתפתחות גידולים בגוף ומסייע למניעת מחלות זיהומיות.