מי מאתנו לא מזמין אוכל למשרד או הביתה מדי פעם? למעשה, יש כאלה שאפילו בוחרים בשיטה הזאת כדרך קבע. חשוב לדעת שאם יודעים לבחור נכון, מנת טייק אווי יכולה לשמש פתרון בריא ונוח. היתרון הבולט שבארוחה כזאת הוא זמינות: מה שאתם מזמינים זה מה שאתם אוכלים, מה שמונע מכם לאכול עוד ועוד. החיסרון, מנגד, הוא הכמות - ייתכן שהמנה שתזמינו תהיה דווקא גדולה יותר מזו שתכננתם לאכול, אך כיוון שהיא כבר מונחת לפניכם – הפיתוי לאכול את כולה גדול.

חשוב לזכור שמנות ממסעדות הן אולי טעימות, אבל הן גם לרוב כוללות תכולת שומן וסוכר רבה יותר לעומת הכמויות שבהן משתמשים בבישול הביתי.

על מה כדאי להקפיד כשמתכננים להזמין אוכל?

באופן כללי, רצוי לבחור במנות שלא כוללות שימוש רב ברטבים. כשדג או בשר למשל מבושלים בתוך רוטב, קשה לדעת כמה סוכר או שמן שמו בתוכו מה שעלול לעלות בקלוריות רבות.

סושי (צילום: Chudo2307, ShutterStock)
סושי הוא תמיד אופציה טובה | צילום: Chudo2307, ShutterStock

כמו כן, יש להביא בחשבון שאכילה מול המחשב אינה מומלצת, כיוון שהיא גורמת לאכילה לא מודעת, מה שעלול לפגוע בתחושת ההנאה מהאוכל ולהשפיע על מידת השובע.

כריך או סלט: ארוחת בוקר מומלצות

  • כריך המורכב מלחם בריאות (לפחות 80% דגנים מלאים) עם אחת מהאופציות הבאות: ביצה קשה, חביתה, חביתת ירק, גבינה עד 5% שומן, טונה. מומלץ להוסיף גם ירקות טריים ושומן בריא (טחינה או אבוקדו).
  • שקשוקה עם לחם דגנים מלאים וטחינה.
  • סלט ירקות עם גבינה מלוחה עד 5% שומן או סלט עם טונה בשמן וביצה קשה, אגוזי מלך לא קלויים או אבוקדו, שמן זית ולימון. ניתן להוסיף למנה שתי פרוסות לחם דגנים מלאים.

גם סושי הולך: ארוחת צוהריים

ארוחת צוהריים מזינה כוללת את הרכיבים הבאים:

מנת חלבון: 2 שיפודי פרגית/ דג בגריל/ עוף צלוי/ סטייק פרגית/ טופו עם ירקות/ מרק קטניות (חומוס/ עדשים/ שעועית/ אפונה).

מנת פחמימה: קינואה/ אורז מלא/ גריסים/ בטטה אפויה/ תפוח אדמה אפוי/ קלח תירס על האש/ מג'דרה

מנת ירקות: ירקות מאודים/ סלט ירקות/ סלט כרוב עם לימון.

טחינה  (צילום: Dina Saeed, shutterstock)
טחינה היא תוספת מבורכת | צילום: Dina Saeed, shutterstock

שומן: טחינה/ שמן זית.

אופציה לארוחה ממסעדה אסיאתית: אדממה (פולי סויה), קומבינציה של סושי, 

12-20 יחידות, מרק ראמן (מכיל אטריות, עוף וירקות), סלמון בתנור עם תוספת, דים סאם מאודה עם ירקות ועוף.

                                                                           

ד"ר סיגל פרישמן, היא דיאטנית ארצית של בתי החולים של הכללית