בטטה נחשבת לאחד הירקות הבריאים ביותר, מאחר שהיא מכילה ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. אחד הדברים החשובים שהיא מכילה הוא בטא-קרוטן, קרוטנואיד המעניק לבטטה את צבעה הכתום. בטא-קרוטן הוא חומר מוצא לוויטמין A החיוני לתפקוד תקין של מערכות שונות בגוף – ממערכת הראייה, העיכול, השתן, העור ועד למערכת הרבייה. נוסף על כך, הבטטה עשירה בוויטמין C, E ו-B6 ובמינרלים כמו אשלגן, מגנזיום וברזל.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אבל עם כמה שהערכים התזונתיים גבוהים, אנחנו עשויים לקבל ממש מעט מהם אם לא נדע לבשל את הבטטה כראוי. האופן שבו נבשל את הבטטה יקבע כמה נהנה מהיתרונות הבריאותיים שלה, לכן חשוב לדעת מה השיטה הטובה ביותר.
אפייה, אידוי או הרתחה?
רוב הסיכויים שאתם נוטים לאפות בטטה בתנור, אך מתברר שזו לא האופציה הטובה ביותר מבחינה בריאותית. ד"ר מייקל גרגר, רופא פעיל בתחום הטבעונות ובעל ידע רב בכל הנוגע לתזונה צמחית, מסביר באתר NutritionFacts.org איזו שיטת בישול היא הטובה ביותר: "הרתחה עשויה לשמור הכי הרבה נוגדי חמצון, בהשוואה לצלייה ואידוי. אם נשווה אפייה להרתחה מבחינה מיקרוסקופית, הרתחה עוזרת להפוך את דפנות התאים לדקות יותר ועוזרת להקריש את העמילנים שבבטטה, מה שעשוי להעצים את הזמינות הביולוגית של החומרים המזינים". ובמילים פשוטות: הרתחה מאפשרת ספיגה מקסימלית של הערכים התזונתיים בגוף שלנו.
עוד ב-mako בריאות:
>> מומחית מהרווארד: "שמן קוקוס הוא רעל טהור"
>> שותים מים אחרי שאכלתם מתוק? תפסיקו מיד
>> סובלים מחרדה? הטריק הזה יעזור לכם בקלות
ד"ר גרגר מוסיף כי נמצא שהערך הגליקמי של בטטה מורתחת הוא קרוב לחצי מערכה הגליקמי של בטטה אפויה או צלויה. כלומר, בטטה מורתחת מעלה פחות את רמת הסוכר בדם. חשוב לציין שכאשר אתם מרתיחים את הבטטה, מומלץ להשאיר את הקליפה, מאחר שמרבית נוגדי החמצון מצויים שם.