מחקר חדש שפורסם במגזין Neurology מצא שגברים בגיל העמידה ששתו כוס קטנה של מיץ תפוזים מדי יום הפחיתו באופן ניכר את הסיכויים שלהם להידרדרות קוגניטיבית. המחקר כלל לא פחות מ-27,842 גברים בגיל 51 ומעלה, שצריכת המזון והמשקאות שלהם הייתה תחת מעקב במשך 20 שנים שלמות. מטרת הניסוי הייתה לבדוק את השפעתם ארוכת הטווח של פירות וירקות על התפקודים הקוגניטיביים של גברים מבוגרים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
בקרב חלק מהגברים, שסיימו את הניסוי כשהם בגילי 70 המאוחרים, נתגלו תוצאות מעודדות: נמצא שאלו מהם שהיו בקבוצה שאכלה יותר פירות וירקות הפחיתו את הסיכוי ללקות בבעיות קוגניטיביות מתונות ב-17 אחוזים, ואת הסיכוי לחוות בעיות קוגניטיביות חמורות יותר ב-34 אחוזים. כמו כן, רק 6.9 אחוזים מהגברים ששתו מיץ תפוזים פעם אחת ביום פיתחו בעיה קוגנטיבית כלשהי עד לתום הניסוי. עבור גברים ששתו מיץ תפוזים פחות מפעם בחודש, לעומת זאת, המספר עלה ל-8.4 אחוזים.
>> אבל לא כדאי לשתות מיץ תפוזים על קיבה ריקה
מסקנת החוקרים הייתה כי לפירות, ירקות ובעיקר למיץ תפוזים יש השפעה ניכרת על גברים מבוגרים. "התפקיד ההגנתי של צריכה יומיומית של פירות וירקות ניכר בעיקר בגברים המבוגרים ביותר", אמר מנהל המחקר צ'אנגזנג יואן. "ייתכן שזהו חלק חשוב מהפאזל שיאפשר לנו לשמור על בריאות קוגניטיבית, בשילוב עם התנהגויות אחרות".
זהו כמובן רק מחקר אחרון בשרשרת של מחקרים שמדגישים את ההשפעה החיובית של פירות וירקות על בריאות גוף האדם, בעיקר בקרב אנשים מבוגרים. מחקר אחר שנערך לאחרונה, למשל, מצא כי מיץ סלק יכול לסייע לגברים שסובלים ממחלת העורקים הפריפריאליים לצעוד ללא כל כאב.
עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שהחיסונים באמת מכילים: התגובה שגרפה מעל אלף לייקים
>> זאת השיטה הכי מוזרה לדעת אם הצואה שלכם בריאה
עם זאת, מדגישים בשני המחקרים, המפתח הוא צריכה מתונה יחסית, כלומר לא להגזים עם מיצים, שיש בהם כידוע ריכוזים גבוהים של סוכר. במקרה של מיץ התפוזים, טוען יואן, הכמות המומלצת היא כוס קטנה של כ-120-180 מ"ל ביום.