הקיץ בשיאו וזה בדיוק הזמן ליהנות מפירות הקיץ המרעננים. ענבים הם ללא ספק אחד הפירות הפופולריים והבריאים ביותר. יש לא מעט סיבות לצרוך אותם, הנה כמה מהן:
עשירים בנוגדי חמצון שנלחמים במחלות: הענבים עשירים בנוגדי חמצון רבי עוצמה הדומים לאלה שיש ברימון ובסלק. אלה מסייעים בהגנה על הגוף מפני מחלות שונות. הענבים האדומים אף מכילים כמות גדולה של קוורציטין (נוגד חמצון) שמצמצם את הקרישה בדם ומונע חימצון ה – LDL (כולסטרול). אלה תורמים גם להגנה על הגוף מסרטן. הענבים חשובים מאוד לבריאות הלב ומצמצמים את הסיכוי לטרשת עורקים.
שומרים על המוח: הענבים עשירים בנוגד החמצון פיקנוגנול - החומר היחיד שיכול לחצות את מחסום המוח ולכן הוא חיוני לשמירה על בריאותו.
טובים לעיכול כל עינב עשיר מאוד בסיבים תזונתיים, המטיבים עם פעילות מערכת העיכול.
מעולים לשמירה על המשקל: לפי עדויות מחקריות מסוימות, אכילת ענבים בכמות מדודה מסייעת בשמירה על המשקל. הסוד כנראה טמון דווקא בפרוקטוז (סוכר הענבים), שבכמות מסויימת ככל הנראה משפיע על דיכוי התיאבון יחסית לסוכרים אחרים. עם זאת, אין לכך עדויות חותכות. ההמלצה שלי היא להמיר דברי מתיקה עתירי סוכר במנת ענבים שתתרום לגוף ערך תזונתי
חשובים לבריאות העור: הענבים מעודדים את ייצור הקולוגן, ולכן הם תורמים לבריאות ומראה העור.
תורמים לאנרגיה זמינה: הסוכר הזמין שבענבים הוא מקור אנרגיה יעיל וזמין, שמצוין בייחוד לעוסקים בתחום הספורט.
חשוב לזכור שבנוסף לכל היתרונות הבריאותיים שצוינו, הענבים מכילים כאמור כמות גדולה של סוכר, ולכן מומלץ להגביל את צריכתם. מומלץ לצרוך עד 5 מנות פרי ביום (ממבחר הסוגים). מנת פרי אחת ,מכילה כ-12 ענבים. .
הכותבת היא מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת