מיציתם את מארז שקיות התה מהסופר? תמיד אפשר לחדש. כפית דבש, מקל קינמון, תמצית תה ומים רותחים - זה מה שאתם צריכים כדי לקבל כוס תה מתקתקה, מעקצצת וגם עשירה בסגולות בריאותיות לחורף ולכל השנה. השילוב של דבש וקינמון נפוץ מזה אלפי שנים ברפואה הסינית והטבעית, הגיע הזמן שגם אתם תכירו אותו:
היתרונות הבריאותיים של תה וחליטות צמחים
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
# קינמון
קינמון הוא אחד התבלינים המזוהים עם החורף. החל מתוספת לעוגות, דייסות, קינוחי פירות, וכמובן השילוב המנצח של תה או סיידר חם עם קינמון. האירופאים שבינינו מכירים גם את השילוב של יין חם עם קינמון.
הקינמון נחשב לתבלין פלא עבור חולי סוכרת. מחקרים שבחנו את ההשפעה הספציפית של קינמון סיני מצאו שיפור ביעילות של האינסולין בגוף והורדת רמות הגלוקוז בדם. הוא גם מוריד כולסטרול ומפחית לחץ דם ואף נלחם במחלות דלקתיות.
כוחות על: דברים שלא ידעתם על קינמון
# דבש
דבש כבר מזמן נחשב ליותר מסתם פינוק מתוק. המאפיינים האנטי-מיקרוביאליים והאנטי-דלקתיים שלו הפכו אותו לכלי רב ערך לטיפול בזיהומים ודלקות עוד לפני עידן האנטיביוטיקה, וגם המחקרים החדשים תומכים בסגולות שלו לטיפול בכאבי גרון וגודש באף. מחקר נוסף הראה על ירידה משמעותית בכולסטרול כתוצאה מצריכה קבועה של דבש. המשתתפים קיבלו 70 גרם סוכר או 70 גרם של דבש יומי ל-30 ימים. אלה שכבר היו בעלי כולסטרול גבוה ואכלו את הדבש ראו ירידה של 3.3% בכולסטרול הכולל, ירידה של 4.3% בכולסטרול LDL ("רע") וירידה של 19% בטריגליצרידים בהשוואה לקבוצה שאכלה סוכר.
הכירו את כל היתרונות הבריאותיים של הדבש
כדי להבין כיצד דבש וקינמון עשויים לעבוד יחד, חשוב קודם כל להבין את הפרופיל התזונתי של כל מרכיב בנפרד:
כף אחת של דבש מכילה:
קלוריות: 64
שומן: 0 גרם
כולסטרול: 0 מיליגרם
נתרן: 1 מיליגרם
פחמימות: 17 גרם
סיבים: 0 גרם
סוכר: 17 גרם
חלבון: 0 גרם
כפית אחת של קינמון טחון מכילה:
קלוריות: 6
שומן: 0 גרם
כולסטרול: 0 מיליגרם
נתרן: 0 מיליגרם
פחמימות: 2 גרם
סיבים: 1 גרם
סוכר: 0 גרם
חלבון: 0 גרם
קינמון הוא גם מקור משמעותי לסידן וברזל. שתי כפיות קינמון מכילות:
5% מהצריכה היומית המומלצת (DRI) של סידן -
2% DRI של ברזל
40% DRI של מנגן
10% DRI של סיבים
מה יש למדע לומר על היתרונות של שילוב דבש וקינמון?
מפחיתים את הסיכון למחלות לב
גם דבש וגם קינמון עשויים להוריד את הסיכון לפתח מחלות לב. דבש מוריד את רמות הכולסטרול LDL (הרע) ב-6%, רמות הטריגליצרידים ב-11%, ומגביר את רמות הכולסטרול HDL (הטוב). קינמון, גם הוא הוכח כמפחית את רמות הכולסטרול הכולל.
מכיוון שכולסטרול גבוה קשור לסיכון מוגבר לפתח מחלות לב, ההשפעות של הפחתת הכולסטרול של דבש וקינמון יחד, עשויות להפחית משמעותית את הסיכון לפתח מחלות לב.
מרפאים פצעים
דבש הוכח כמסייע בריפוי פצעים, כולל כיבים בכף הרגל הנגרמים מסיבוך של סוכרת. קינמון עשוי גם לעזור בריפוי פצעים. מחקר במבחנה מצא ששמן קינמון עזר להגן על פצעים מפני חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.
טיפול בדלקת פרקים
מחקר שנערך באוניברסיטת קופנהגן מצא שתערובת של דבש וקינמון לפני ארוחת הבוקר עזר להקל על הכאב של חולים בדלקת פרקים. תוך שבוע 73 מתוך 200 חולים שוחררו מכאבים, לאחר חודש של טיפול מטופלים שלא יכלו בעבר ללכת או להסתובב הצליחו לזוז ללא כאב.