ידעתם שכ-20 אחוז מצריכת הנוזלים היומית שלנו מגיעה מהמזון שאנחנו אוכלים? אמנם כל השאר מגיעה ממשקאות, אך אין זה אומר שצריך לקחת בקלות ראש את 20 האחוזים שמגיעים מהמזון שלנו, במיוחד בחודשי הקיץ כשאנחנו חשופים להתייבשות. רבים נוטים לשכוח שניתן להשיג נוזלים גם מפירות וירקות, חלקם מכילים כמות מכובדת ביותר של מים. זה כמובן לא אומר שצריך לשתות פחות מים – אך זה בהחלט הופך את הפירות והירקות הללו לאופציות מעולות לקחת איתנו לים – ולכל מקום שאנחנו הולכים אליו בחודשים החמים. הנה 10 פירות וירקות שמכילים המון מים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
1. אבטיח
יש סיבה למה אבטיח הוא פרי מאוד פופולרי בחודשי הקיץ ונמצא קבוע בצידנית שלוקחים לים. הוא טעים, עסיסי ומרענן - ומכיל כמעט מאה אחוז מים. כל אלה הופכים את האבטיח למזון האולטימטיבי לקחת ים – ולקינוח הכי מרענן (אולי אחרי קרטיב) לקיץ. כפי שהוא, או בתוך שייק פירות, או לצד גבינה בולגרית, יש מיליון ואחת דרכים ליהנות מאבטיח בקיץ.
2. תרד
תתפלאו, אבל בתרד יש אחוזי מים דומים לכמות שיש באבטיח. באופן כללי, תרד הוא סופר בריא ומכיל לצד כמות גבוהה של מים, גם לא מעט ויטמינים ומינרלים, ביניהם ויטמין K, התורם לספיגת סידן ומגנזיום.
3. פלפל אדום
אנחנו אוהבים אותו בסלטים, בממולאים, בשקשוקה ולעתים כנשנוש בריא בין ארוחות, אבל מעטים יודעים עד כמה פלפל אדום בריא. רבים אינם יודעים שפלפל אדום מכיל יותר ויטמין C מתפוזים ושמים מהווים כ-90 אחוז ממשקלו. הוא עשיר בקרוטנואידים, נוגדי חמצון שמעניקים לו את צבעו האדום ומפחיתים סיכון ללקות במחלות שונות, בוויטמיני B ובאשלגן. כמות המים הגבוהה שבו לא רק הופכת אותו לירק סופר מרענן לקיץ (ונשנוש מושלם לחוף הים), אלא גם למזון דיאטטי, שמכיל מעט מאוד קלוריות. אבל אל דאגה, כמות הסיבים התזונתיים הגבוהה שבו תעזור לכם לשמור על שובע לאורך זמן.
4. מלפפון
בתוך סלט קצוץ או בתור נשנוש בריא בין הארוחות – אין ספק שמלפפון הוא אחד הירקות הכי אהובים על ישראלים. אז אם גם אתם חובבי הירק, תשמחו לגלות שהוא לא רק טעים ובריא – אלא גם מכיל כ-95 אחוז מים. ואם עוד לא ניסיתם מי מלפפון – מים שמוסיפים להם כמה פרוסות של מלפפון לאקסטרה טעם ורעננות – אנחנו לגמרי ממליצים.
5. מלון
הוא מכיל כ-90 אחוז מים – וגם המון ערכים תזונתיים טובים, כמו ויטמין A וסיבים תזונתיים, שתורמים לתחושת השובע לאורך זמן. אחד הדברים הכי טובים במלון, זה שהוא פרי מאוד ורסטילי ומשתלב מושלם בקינוחים, בסלטים, ביוגורט וכמובן, גם לבדו הוא מרענן במיוחד.
6. אפרסק
גם אפרסק הוא פרי שרבים אוהבים לאכול בקיץ. בשונה מאבטיח, הוא קטן וקל הרבה יותר לאכילה ולא גוזל דקות ארוכות מזמנכם בחיתוך וקילוף. הוא מכיל כ-90 אחוז מים, מה שהופך אותו לנשנוש מעולה לקיץ, במיוחד בים כשאנחנו רוצים כמה שפחות התעסקות עם המזון שלנו. בנוסף לכך לאפרסקים ערך תזונתי גבוה והם מכילים בין היתר ויטמין A, ויטמין C, ויטמיני B ואשלגן. כמו כן, הוא עשיר בנוגדי חמצון שיכולים למנוע מחלות. ואם כל זה לא היה מספיק כדי להתאהב בפרי הזה, אז הוא גם דל קלוריות (כ-60 קלוריות לאפרסק בינוני), כמו רוב הפירות והירקות שמכילים אחוז גבוה של מים.
עוד ב-mako בריאות:
>> התקלח בצימר בגליל - ונותר נכה
>> גברים, אל תתעלמו מהסימפטומים הבאים
>> כך ירדתי 7 קילו עם תפריט שכולל בורקס וצ'יפס
7. אשכולית אדומה
מדובר בפרי הדר שהוא לא פחות מסופר סטאר: בריא, עשיר בערכים תזונתיים, דל קלוריות ועתיר נוזלים. בחצי אשכולית יש כחצי כוס מים – מה שיכול לתרום רבות לצריכת הנוזלים היומית שלכם. מעבר לכך, כמה מחקרים הראו קשר בין צריכת אשכולית אדומה לירידה במשקל, הפחתה בכולסטרול, בלחץ הדם ורמת הסוכר בדם.
8. כרובית
אולי לא הדבר הראשון שעולה בראשכם כשאתם חושבים על ירקות לקחת לחוף הים, אבל לגמרי כדאי לכם להתחיל. כרובית מכילה כ-90 אחוז מים וכוס כרובית (100 גרם) תספק לכם יותר מרבע כוס מים ו-3 גרם סיבים תזונתיים. בנוסף לכך, הוא מכיל המון ויטמינים ומינרלים ובמקביל בעל ערך קלורי נמוך (כ-25 קלוריות לכוס). פתאום נשנוש של כרובית בטחינה בים לא נשמע כמו רעיון רע כל כך, אה?
9. תפוז
תפוזים מכילים כ-85 אחוז מים, לא מעט ויטמין C (שתורם לחיזוק המערכת החיסונית) וגם נוגדי חמצון, שלא רק מונעים מחלות, אלא גם מעכבים סימני הזדקנות. המלך הבלתי מעורער של פירות ההדר הגיע למעמד הזה לא בכדי. רק שימו לב שעדיף הרבה יותר לצרוך את הפרי כפי שהוא ולא רק לשתות מיץ תפוזים, גם אם הוא נסחט במקום. במיץ תפוזים חסרים הסיבים התזונתיים, שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן.
10. תותים
אמנם העונה של התותים היא בחורף, אבל כדאי לדעת שהם מכילים כ-92 אחוז מים, כלומר הם מעולים להשגת נוזלים דרך המזון. צריכת נוזלים חשובה כל השנה, גם בחורף – אז גם אם פחות אפשרי לקחת לים בקיץ, טוב לזכור שמדובר בפרי שמכיל לא מעט מים. ומדובר בתוספת מושלמת ליוגורט, מה שהופך אותו לארוחת בוקר מזינה וטובה, או קינוח בריא וטעים.