- החבושים הם "קרובי משפחה" של התפוחים והאגסים.
- הם מכילים ויטמין B3 - ניאצין, המוכר ביכולתו לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול בדם.
- לחבושים יש חיי מדף ארוכים במיוחד וחבוש טרי לא מטופל יכול להחזיק מעמד ולהיות ראוי לאכילה גם חודשים רבים לאחר הקטיף.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם? - החבושים מכילים נוגדי חמצון (פוליפנולים) שעשויים לסייע בהגנה על ריריות הגוף בכלל ובמעי בפרט.
- זהירות! גרעיני החבוש עלולים להיות רעילים אם אוכלים אותם טריים – הם מכילים ניטריל שבשילוב אנזימי עיכול הקיימים בקיבה, הוא עובר תהליך הידרוליזה שבו נוצר מימן ציאנידי רעיל.
- רוב החבושים חמוצים ומרירים וקשה מאוד לאכול אותם טריים. מומלץ להקפיא ואז להפשיר אותם, זה מרכך את טעמם ומאפשר ליהנות מאכילתם.
עוד ב-mako בריאות:
>> ייתכן שברזיל הצליחה להגיע לחסינות עדר
>> נכון או לא נכון? בדקנו 10 מיתוסים על תזונה
>> מחקר: בשבועיים הקרובים נגיע לשיא – ואז ירידה - גם בישול איטי וארוך מאפשר אכילה שלהם תוך עידון טעמים.
- בעדות מסוימות ובמסורת היהודית, ריבת חבושים שבירכו עליהם בראש השנה, נחשבת סגולה ללידה קלה ומהירה.
- החבוש עשיר באשלגן וויטמינים.
- ברפואה המסורתית נהגו להשתמש בחבושים לעצירת שלשולים.
אורטל ברובין-חן, רכזת תחום נטורופתיה בכללית רפואה משלימה