בחג הפסח, הישראלי הממוצע עולה בממוצע כ-2.5 ק"ג במשקל, האם יש דרך לאזן את הנתון הזה? בראש ובראשונה, כדי לעבור את החג מבלי להימנע לחלוטין מאכילת המטעמים המסורתיים אך גם בלי לאבד שליטה על המשקל, כדאי לשלב כמה שיותר פעילות גופנית בין הארוחות, בין אם מדובר בהליכה בטיילת באוויר הפתוח ובין אם בפעילות כושר מאתגרת יותר.
רגע לפני המתכונים - עוד כמה כללים פשוטים, שתמיד עוזרים לשמירה על המשקל:
- למעט מאוד בשתיית מיצים ממותקים
- להעדיף צריכת מזון שאינו מטוגן
- להימנע מהמשך אכילה לאחר שמרגישים שובע
- להקפיד על שתיית מים או סודה מרובה
- להסתמך יותר בארוחות במשך החג על ירקות וחלבונים כדוגמת דגים, עופות, הודו, טופו, סייטן, גבינות רזות
- לאוכלי הקטניות, מומלץ לצרוך גרגירי חומוס, עדשים, שעועית לבנה, פול, מש, תורמוס, פולי סויה וכדומה
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
פשטידת מצות לפסח – 230 קלוריות למנה
חומרים ל-6 מנות:
- 1 גביע גבינה %5 (250 גרם)
- 60 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 גביע יוגורט 1.5%
- 1 בצל ירוק קצוץ דק
- 6 מצות רצוי שיפון\עשירה בסיבים\מחיטה מלאה
- מעט חלב לטבילת המצות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות
2. מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, בצל קצוץ ויוגורט, מתבלים במעט שום כתוב ופלפל שחור
3. משמנים תבנית במעט חלב ומניחים בתחתית. מורחים מעל מעט מתערובת הגבינות וחוזרים על התהליך עם יתר המצות והתערובת
4. מסיימים בשכבת תערובת וזורים עליה מעט גבינה צהובה. סיום האפייה כשהגבינה נמסה וזהובה.
כל מנה מכילה 30 גרם פחמימה, שווי ערך ל-2 פרוסות לחם או מצה. הסיבים ממתנים את עליית הסוכר והאינסולין בדם.
דג קרפיון בנוסח תימני - 111 קלוריות למנה
חומרים ל-10 מנות:
- 1.5 ק"ג קרפיון או דג-ים פרוס לפרוסות
- 3\1 חבילת פטרוזיליה
- 3\1 חבילת כוסברה
- 3\1 חבילת נענע
- 5 בצלים ירוקים
- 4-5 שיני שום
- 1 עגבניה מגוררת
- 1 כפית חוויאג'
- 2 כפות שמן זית-רצוי מכבישה קרה
- מעט מלח
אופן ההכנה:
1. קוצצים את העלים, הבצלים והשום ומכניסים לסיר
2. מוסיפים את השמן, החוויאג' והעגבניה המגוררת ומערבבים
3. רוחצים את פרוסות הדג ומוסיפים
4. מערבבים ומתבלים במעט מלח
5. מרתיחים ואז מנמיכים את האש לבישול במשך 45-60 דקות עד לריכוך הדג
אין צורך לחשב במנה זו פחמימות
ממרח צמחוני בטעם כבד - 1100 קלוריות לכל הממרח
חומרים:
- 3 בצלים בינוניים
- 3 כפות שמן זית – רצוי מכבישה קרה
- 2 ביצים קשות
- 4\3 כוס אגוזים
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל
אופן ההכנה:
1. מקלפים ופורסים דק את הבצלים
2. מטגנים במחבת בשמן זית על אש נמוכה עד לריכוך והזהבה
3. מרסקים במעבד מזון את הביצים והאגוזים יחד עם הבצלים המוזהבים
4. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל
5. שומרים בכלי זכוכית סגור במקרר עד להגשה
אין צורך לחשב במנה זו פחמימות
הילה גבעוני, דיאטנית קלינית, מומחית בטיפול בהשמנה וסוכרת מטעם מרפאת מכבי שירותי בריאות באשדוד