ילדים מתים עליו, מבוגרים לא יכולים לעמוד בפניו. שניצל הוא ללא ספק מאכל פופולרי בארץ ובעולם. בניגוד לסברה הרווחת, מסתבר שאפשר (ואפילו כדאי) לשלב אותו בתפריט השבועי. החוכמה היא פשוט לעשות את זה נכון. מובן שאי אפשר להתווכח עם העובדה ששניצל מטוגן שזה עתה יוצא מהמחבת הוא טעים ופריך. אבל שניצל כזה מכיל כמות רבה של שמן שאיכותו נפגמת במהלך הטיגון הממושך. לעומת זאת, שניצל אפוי מספק לגוף יתרונות רבים ואם תכינו לפי המתכון הבא למשל, תגלו שגם הטעם נשמר במיטבו. הנה כמה סיבות להתחיל להכין כזה בפעם הבאה שאתם מתכוננים לשלוף את המחבת.

חיסכון בשמן: בניגוד לטיגון שכרוך בכמות רבה של שמן, בעת הכנת שניצל אפוי אפשר לשלוט טוב יותר על הכמות. מומלץ להסתפק בשתי כפות שמן לכל שניצל אפוי.

פחות רדיקלים: בשל הטיגון הממושך הנדרש לטיגון השניצל, השמן לרוב נשרף, מתחמצן ונוצרים בו רדיקלים חופשיים (חומרים מזיקים שעלולים לגרום לדלקתיות יתר ולמחלות). לעומת זאת, באפייה חומרים אלו מופחתים בשל העובדה שהשניצל חשוף לחום במשך זמן קצר יותר.

מחבת עם שמן, טיגון (צילום:  simon jhuan, Shutterstock)
כל כך הרבה שמן נחסך כשמחליטים לאפות | צילום: simon jhuan, Shutterstock

המינרלים והוויטמינים נשארים בשלמותם: הברזל  ויטמיני B, אבץ B12  ועוד רכיבים שקיימים בשניצל אינם נפגעים במהלך ההכנה, היות שהם לא עוברים לשמן של הטיגון עצמו כמו שקורה במהלך הטיגון.

סובלים ממחלת מעי דלקתית או מרפלוקס? שניצל אפוי עדיף לכם משניצל רגיל, כיוון שאינו גורם להחמרת המצב ולתחושות הרעות הנגרמות בעת אכילת מאכלים מטוגנים.

טיפים נוספים לאפייה

  • מומלץ לבחור בשמן שעבר כבישה קרה
  • כדאי לאפות 6-5 דקות מכל צד
  • ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם: פפריקה, תבלין עוף וכו' 

ערכים: שניצל אפוי מכיל 28-20 גרם חלבון, 5-6 גרם שומן שנשאר באיכותו המושלמת 

13-10 גרם פחמימות וכ- 200 קלוריות.

 

הכותבת היא ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז