אם אתם מקפידים על תזונה נכונה או עשיתם דיאטה לאחרונה, ככל הנראה שיצא לכם להיתקל בהמלצה נפוצה: להצטייד בחופן שקדים, הנשנוש האולטימטיבי בעיניי תזונאים רבים, שהוא גם בריא וגם תורם לשמירה על המשקל. אין ספק ששקדים הם סופר פוד אמיתי; הם עשירים בסיבים תזונתיים, חלבונים, נוגדי חמצון, ויטמין E, שומנים (מהסוג הבריא), מגנזיום ומינרלים וויטמינים נוספים. שילוב שקדים בתפריט היומי שלכם יכול לתת לכם בוסט בריאותי אמיתי, אבל מתברר שאם אתם רוצים ליהנות מכל היתרונות הללו – יש דבר אחד שאתם צריכים לעשות – להשרות אותם.
כיוון שהמרקם של השקדים קשה, אם אוכלים אותם מבלי להשרות אותם במים לפני כן, לגוף שלנו יהיה קשה יותר לעכל אותם. שקדים שעברו השרייה במים (של לפחות 6 שעות), הם רכים יותר וקלים יותר לעיכול, כלומר גם הוויטמינים והמינרלים שבהם ייספגו טוב יותר בגוף שלכם. אז הנה עוד כמה סיבות טובות למה כדאי לכם להתחיל להשרות את השקדים – ולשלב אותם יותר בתפריט היומי שלכם.
תורמים לעיכול
השריית שקדים במים מובילה לשחרור אנזימים המסייעים לעיכול טוב יותר של השקדים. לגוף שלנו קל יותר לעכל אותם בהשוואה לשקדים שלא הושרו, שהמרקם שלהם הופך אותם לקשים יותר לעיכול.
עוזרים לשמירה על המשקל
השומן הבלתי רווי המצוי בשקדים למעשה תורם לתחושת שובע לאורך זמן, מה שעוזר לנו להימנע מנשנושים לא בריאים ומאכילת יתר. ואם כבר אנחנו מדברים על נשנושים, אז שקדים יכולים להיות נשנוש מעולה במקום חטיפים וממתקים. רק שימו לב לכמות וקחו מראש רק חופן שקדים בשקית.
משפרים את תפקוד המוח
תמיד ממליצים לתלמידים להביא למבחנים שקדים לנשנוש – והם לא טועים. שקדים עשירים בוויטמין E, המסייע למנוע התדרדרות קוגניטיבית ותורם לשיפור הזיכרון.
עוד ב-mako בריאות:
>> 10 מאכלים שישמרו על בריאות הלב שלכם
>> הסיבה שאתם חייבים לשטוף "חסה שטופה"
>> נחשף: כך תדעו מה הגיל הביולוגי שלכם
מעולים לעור ולשיער
אותו ויטמין E מהסעיף הקודם גם חיוני לבריאות העור והשיער שלכם. אנשים רבים משתמשים בשמן שקדים לעור ולשיער, שכן הוא תורם להזנתם ולהגברת הלחות ומניעת יובש.
מקור מעולה לנוגדי חמצון
שקדים עשירים בנוגדי חמצון, הנלחמים ברדיקלים חופשיים, מונעים התפתחות של מחלות ושל גידולים סרטניים ואף מאטים את קצב ההזדקנות.
טובים לבריאות הלב
שקדים מפחיתים את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ומעלים את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) – מה שתורם לבריאות כלי הדם ולמעשה מפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.