-
-
טוב לעיכול
מנגו מכיל אנזימים הטובים לפירוק ולעיכול חלבונים, וכן הוא עשיר בסיבים שעוזרים למערכת העיכול לעבוד בצורה תקינה. נוסף לכך, הסיבים התזונתיים שבו מסייעים להפחית את הסיכון למחלות לב. כמו כן במנגו יש רב סוכר הנקרא פקטין (שנמצא בעיקר במנגו ירוק) העוזר בהורדת כולסטרול.
עם זאת צריכה גבוהה של פירות סיביים עלולה לגרום לשלשול ולקלקול קיבה (ובעיקר מנגו בוסרי), לכן מומלץ תמיד לצרוך כמות מתונה ממנו.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם? -
מחזק את המערכת החיסונית
המנגו עשיר מאוד בוויטמין C. נוגד חמצון זה מסייע בחיזוק מערכת החיסון ועוזר למנוע הצטננויות. למרות היתרון המאוד חשוב הזה חשוב לציין כי מנגו עשוי להיות אלרגני עבור אנשים מסוימים, ואף עלול אף לגרום לתגובה אלרגית קשה הכוללת סימפטומים של בחילה, הקאות, ואפילו הלם אנפילקטי. אם לא מטפלים בדבר כראוי תוך זמן קצר, הדבר עלול לגרום לאיבוד הכרה וחלילה למוות. -
טוב לבריאות העיניים
המנגו עשיר בבטא-קרוטן, המסייע בייצור ויטמין A. נוגד חמצון זה משפר את הראייה, מגביר את בריאות העיניים הכללית, מונע ניוון מקולרי הקשור לגיל ולאובדן הראייה בזקנה. -
טוב לירידה במשקל
מנגו, אם הוא נצרך בכמות סבירה, יכול לעזור לנו להוריד במשקל. הפיטוכימיקלים שמעטפת המנגו פועלים כחומרים הנלחמים בשומן, ובשר המנגו עשיר בסיבים תזונתיים, המקדמים חילוף חומרים וירידה במשקל.
עם זאת המנגו עשיר בסוכר, ולכן אם תאכלו יותר מדי ממנו אתם עלולים להשמין. לחולי סוכרת מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לגבי הכמויות המומלצות.
עוד על נגיף הקורונה:
>> ה-CDC פרסמו רשימת תסמיני קורונה מעודכנת
>> רופאה בכירה שטיפלה בחולי קורונה בניו יורק התאבדה
>> חוזרים לשופינג: אלה כללי ההיגיינה בקניון -
שומר על העור שלנו
ויטמיני ה-C וה-A מעולים לעור הפנים. הם אפילו עושים מעין פילינג עדין לעור ומסירים את התאים המתים בו. וזו לדעתנו הסיבה הכי טובה לאכול מנגו (וגם כי הוא ממש טעים). שימו לב: אכילת יתר של מנגו עלולה לגרום לאורטיקריה - נגעים אדומים ומגרדים שמופיעים במקומות שונים בגוף.
-