גלידת הקראנץ' פיסטוק משגעת את ישראל. ההייפ סביב הארטיק החדש ששווק במהדורה מוגבלת מסרב לגווע ויש אפילו דיווחים על שוק אפור.. האגדה מספרת שהוא נוצר בכלל במקרה, תוצר של שיתוף פעולה בין בלוגר קטן לחברת גלידות ענקית שכנראה לא ציפו לתוצאה המטורפת של השילוב בין קרח מרענן לפיסטוק קראנצ'י.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
בדקנו מהם הערכים של הגלידה "הנעדרת" המבוקשת בישראל. הארטיק עצמו מורכב מ:
- ציפוי שוקולד לבן (31%) המכילים מוצקי חלב וחומרים מתחלבים (לציטין סויה E476)
- חטיפי אורז תפוח (0.9%) המכילים אורז סוכר ומלח יחד עם פיסטוק גרוס (0.9%)
- מים וממרח פיסטוק (14.5%), סוכר, אבקת חלב, שמן קוקוס, סירופ גלוקוז, פסט פיסטוק (1%)
- חומרים מייצבים ומתחלבים (E471, גואר גאם, גאם גרעיני חרובים, קרגינן, E433) יחד עם צבעי מאכל טבעיים (רכז אצת ספירולינה, כורכומין, סירופ סוכר שרוף)
- מלח וחומצת מאכל (חומצת לימון)
לאלרגניים חשוב לשים לב: הארטיק מכיל מוצקי חלב, פיסטוק וסויה. עלול להכיל אגוזים נוספים, שקדים, בוטנים, שומשום, גלוטן, חיטה וביצים.
כמה פיסטוק יש בגלידה וכמה סוכר?
מרכיבים אלו מעידים על כך שמדובר בארטיק המכיל בסך הכול כ15% פיסטוק בלבד שהם 15 גרם מתוך 100 גרם (משקלו של הארטיק). כלומר, ליתר תכולת 85 גרם של המוצר אין שום קשר לאגוז הירקרק.
רוב החומרים בארטיק הם חומרים תעשייתיים, לרוב מלאכותיים שנועדו לשפר את הטעם הפיסטוקי שלו, את צבעו הירוק ואת המרקם הנימוח של הארטיק. כך שלמרות שאנו יודעים ומכירים בתכונותיו הבריאות של הפיסטוק, נתקשה מאוד לשייך אותן למוצר המסוים הזה.
מבחינה קלורית, הוא מכיל 401 קלוריות כאשר יותר משליש מהקלוריות הם סוכר לבן בכמות השווה לכ-8 כפיות סוכר. יתר הקלוריות באות משומן שברובו רווי, מוקשה וחלק קטנטן, מהארטיק – חלבון.
כמו בכל עונה מגיע לנו להתפנק עם משהו מיוחד וטעים גם אם הוא לא תמיד המאכל הכי בריא. אם זכיתם והצלחתם למצוא במקרר הפיצוצייה את השלגון הנכסף, לכו על זה. בשאר הזמן בחרו שלגונים טבעיים יותר או התפנקו עם חופן פיסטוקים טבעיים, הכי ירוקים והכי טעימים שיש.
סטלה גלייזר, התזונאית המחוזית של מחוז הדרום במכבי שירותי בריאות