אין ספק שביצים הן נושא שנוי במחלוקת בכל הנוגע לתזונה נכונה. לא מעט מחקרים מראים תוצאות שונות, חלקן מוכיחות כי ביצים לא משפיעות על רמת הכולסטרול ה"רע" ואילו אחרות מראות כי צריכה מוגזמת של ביצים עלולה בהחלט להשפיע על הכולסטרול ולפיכך להוביל גם למחלות לב וכלי דם. אליהם מתווסף כעת מחקר חדש, שנעשה באוניברסיטת מסצ'וסטס לואל ופורסם בכתב העת של ארגון הבריאות האמריקאי.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
החוקרים עקבו אחר התזונה, המצב הבריאותי ואורח החיים של כ-30 אלף אנשים בארה"ב במשך 31 שנה. לפי קתרין טאקר, מרצה למדעי התזונה ולביו-רפואה באוניברסיטת מסצ'וסטס, שהשתתפה במחקר, הממצאים הראו שכאשר צורכים ביצים בכמויות גדולות, הכולסטרול יכול להוביל להשלכות בריאותיות שליליות. בארה"ב ישנה עלייה בצריכת ביצים – בשנת 2017 אנשים אכלו 279 ביצים בשנה, בהשוואה ל-2012, שצרכו 254 ביצים בשנה.
בעוד שהמחקר החדש אינו ממליץ על כמות מסוימת של ביצים שכדאי לאכול, נמצא כי כל 300 מ"ג נוספים של כולסטרול הנצרכים מעבר ל-300 מ"ג המומלצים ביום (ביצה מכילה כ-200 מ"ג כולסטרול) – קשורים לסיכון גבוה יותר ב-17 אחוז ללקות במחלת לב וכלי דם וסיכון מוגבר של 18 אחוז למוות מוקדם.
עוד ב-mako בריאות:
>> פירות היער שאתם חייבים לשלב בתפריט
>> זאת הפחמימה הטובה ביותר לשמירה על המשקל
>> עד איזה גיל כדאי להשתמש באמצעי מניעה?
אז מהי כמות הביצים המומלצת?
לפי טאקר, זה בסדר לאכול מספר ביצים בשבוע, שמכילות ערכים תזונתיים ותורמות לבריאות העצמות והעיניים. "אבל אני ממליצה לאנשים להימנע מלאכול חביתה של שלוש ביצים בכל יום. תזונה היא מתינות ואיזון". היא מוסיפה ואומרת כי המחקר הוא משמעותי מכיוון שהוא הביא בחשבון גורמים כמו איכות התזונה. "אפילו עבור אנשים שצורכים תזונה בריאה, ההשפעה המזיקה של צריכה גבוהה של ביצים וכולסטרול הייתה עקבית".