אתם יודעים שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ועדיין מתקשים להכניס מזון לפה כשאתם קמים? מעדיפים לישון יותר ולאכול פחות? אתם בהחלט לא לבד, אבל זה לא אומר שאתם צריכים להיכנע למצב. מחקרים רבים הראו שארוחת הבוקר תורמת משמעותית לבריאות שלכם והיא חיונית במיוחד אם אתם עובדים בעבודה שדורשת ריכוז גבוה, שכן מזון מספק גם דלק למוח שלכם ומאפשר לכם להתרכז. אז איך בכל זאת אפשר להפוך מאנשים שממש לא בקטע של ארוחת בוקר לאנשי הכריכים והמוזלי? קודם חשוב לדעת למה זה קורה לכם – ויש כמה סיבות שיכולות להוביל לזה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אכלתם יותר מדי לפני השינה
אמנם הדעות עדיין חלוקות לגבי אכילה בשעות מאוחרות, אבל מומחים טוענים שאכילת ארוחה כבדה זמן קצר לפני שאתם נשכבים לישון יכולה לחבל בשינה שלכם, מאחר שמערכת העיכול עובדת קשה כדי לעכל את המזון. אבל זו לא הסיבה היחידה שכדאי לכם לוותר על הנשנוש הלילי. ייתכן מאוד שאכילה מאוחרת גורמת לכם לקום בבוקר חסרי תיאבון ולפספס את הארוחה החשובה ביום. בלום מציינת כי הסיבה האפשרית לכך היא שאריות של חומצות קיבה, אך אם למשל אכלתם ארוחת ערב בערך בחצות וקמתם למחרת בשש או שבע בבוקר, בהחלט הגיוני שלא תהיו רעבים. "כולנו אוהבים לחטט במקרר בלילה, אבל עשו לעצמכם טובה ונסו להימנע מזה בשעות הקרובות לשעת השינה שלכם", מסבירה ליסה היים, מומחית לתזונה.
מערכת העיכול לא התעוררה
לפי התזונאית מישל בלום, מערכת העיכול שלנו נכנסת למעין מצב עבודה שונה כשאנחנו ישנים. "המטבוליזם שלכם עובד קצת כמו מדורה. אם תמשיכו לזרוק לתוכה מקלות (מזון), היא תמשיך לבעור. אם אתם לא מוסיפים דלק למדורה, היא תיכבה. זה מה שקורה כשאנחנו ישנים, שזה בסדר מכיוון שאנחנו לא מבזבזים הרבה אנרגיה כשאנחנו ישנים", מסבירה בלום ל-Elite Daily. אבל כשאנחנו מתעוררים, לא תמיד מערכת העיכול מקבלת את המסר שהגיע הזמן להתעורר. לכן ארוחת הבוקר כל כך חשובה, מאחר שהיא מתניעה את מערכת העיכול ומרסנת את התיאבון שלנו במהלך היום. אז למרות שלא תרגישו רעבים, כדאי לאכול ארוחת בוקר מזינה תוך כמה שעות מרגע שהתעוררתם.
עוד ב-mako בריאות:
>> 7 חוקי ברזל: הבלוגרית חושפת את הכללים לבטן שטוחה
>> "לא שמתי לב שהילד הקטן שלי נחנק מול עיניי"
>> שבעה דברים שאתם חייבים לעשות אחרי סקס
ההורמונים משבשים אתכם
ההורמונים משפיעים על המון מערכות בגוף שלנו והם יכולים גם להשפיע על התיאבון שלנו. "הגוף שלנו מפריש כמה הורמונים לפני שאנחנו מתעוררים, במטרה לסייע לגוף לקום לאחר שינה טובה. מעבר לאספקת אנרגיה, הורמונים אלה מעלים את רמת הסוכר בדם, שהכרחי אחרי "הצום" בלילה. פרץ ההורמונים הזה עשוי להיות אחד הגורמים לבחילה קלה בבוקר", מסבירה התזונאית ברידג'ט בנט. "נוסף על כך, קיבה ריקה עלולה לגרום לבחילה כשהיא מפרישה חומצה בציפייה לאכילה. החומצה גורמת לאי-נוחות ולבחילה קלה. זה סימן מהגוף שלכם שצריך אוכל כדי לתת לחומצות לעבוד", מוסיפה בנט.
אז מה עושים כדי לפתור את זה?
"התחילו עם נשנוש קל לעיכול, כמו פרי או חופן אגוזים. זה יתניע את המטבוליזם שלכם ותרגישו רעבים לארוחת בוקר כשעה לאחר מכן", ממליצה בנט. ואם זה עדיין קשה לכם, תוכלו לנסות את הטיפ של היים. "כשאני מתעוררת, אני מוודאת שאני שותה בין 236 ל-470 מ"ל מים פושרים (אפשר גם תה). זה מסייע לי לעורר את מערכת העיכול. 15 דקות לאחר מכן, כמו שעון – אני מוכנה לארוחת הבוקר. ואם אתם לא מרגישים רעבים עדיין, הליכה קצרה של 15 דקות תעשה את העבודה", מסבירה היים.