ויטמין D הוא אחד מתוספי התזונה הנצרכים ביותר בעולם, יש לכך סיבה טובה. הוא משחק תפקיד מרכזי בהרבה מהתהליכים הכי חיוניים בגוף, ומחקרים מראים כי הוא מסוגל לתמוך במערכת החיסון, לשמור על בריאות העצמות ואפילו לחזק את תפקודי המוח ולשפר ביצועי זיכרון.
הוויטמין הזה ידוע גם בתור ״ויטמין השמש״, שכן הוא נוצר בגופנו כאשר אנחנו נחשפים לקרני UV שנפלטות מהשמש. אבל השמש היא בהחלט לא המקור היחידי שלו: הוא נוכח גם בחלמוני ביצה, בפטריות, בדגים ובמוצרי חלב. הבעיה היא שכדי להגיע למכסה המומלצת והמספקת שלו בגוף באחת הצורות הללו, צריך להסתובב שעות על גבי שעות בשמש ולצרוך שמן דגים וכבד מדי יום ביומו, מה שרובנו לא נוטים לעשות. זו הסיבה שרבים מעדיפים להשלים את הכמות הזו באמצעות נטילה של בין 200 ל-600 יחידות בינלאומיות של ויטמין D ביום.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
״אני לרוב ממליצה אנשים ייטלו את התוסף הזה במיוחד אם הם לא יוצאים יותר מדי החוצה ונחשפים לשמש״, אומרת ניקול אבנה, פרופסורית משנה למדעי המוח בבית הספר לרפואה הר סיני באוניברסיטת פרינסטון. בנוגע לבחירת תוספי ויטמין ה-D, אבנה ממליצה לוודא שמדובר בוויטמין D3 ולא D2, ויש לה אפילו הצעה מקורית כיצד לצרוך אותם: צרפו אותם לבננה אחת ביום.
>> כל הסיבות שאתם צריכים ויטמין D ואיך לדעת שאתם סובלים מחוסר
הסיבה: בננות הן מקור טוב למגנזיום, ומחקרים מוכיחים כי יש לו תפקיד חשוב בסיוע לפעולת הוויטמין בגוף כאשר שהוא נקלט בזרם הדם. במגזין American Osteopathic Association, למשל, טוענים כי ״חיוני לוודא שהכמות המומלצת של מגנזיום נצרכת כדי להשיג את היתרונות האופטימליים של ויטמין D״.
עוד ב-mako בריאות:
>> הפעילות הזאת יכולה להגן עליכם מפני הקורונה
>> המזון הזה מוריד את מפלס החרדה ומעלה את מצב הרוח
אלא שחוץ ממגנזיום, בננה מכילה גם אשלגן וויטמינים נוספים כמו B6 ו-C. ורצוי גם לדעת שמגנזיום ואשלגן מסוגלים לסייע בהרגעת הגוף, כך שייתכן שאם תאכלו את הבננה בערב ולא בבוקר, תבטיחו לעצמכם שנת לילה נעימה. כמובן שאפשר גם לשלב את בננה במאכלים אחרים כמו לחם בננה, פנקייק או מאפינס.