איך אתם מעדיפים את הבננות שלכם? ישנם אנשים המעדיפים אותן בשלות ואילו אחרים שאוהבים לאכול אותן ירוקות. אך מתברר שלהחלטה כיצד לאכול את הבננה יש משמעות בריאותית – בננות בשלבי הבשלה שונים מכילות ערכים תזונתיים שונים לחלוטין.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
פוסט של עמוד האינסטגרם @fitness_meals הצית את השיח סביב הבננות השונות, כאשר הם פרסמו תמונה ובה כמה בננות בשלבי הבשלה שונים. לכל בננה ניתן מספר מ-1 עד 15, כאשר 1 הוא הבננה הכי פחות בשלה ומספר 15 הבננה הכי בשלה. הפוסט הצית דיון בקרב משתמשים רבים, כאשר רבים ציינו שהיו בוחרים בבננות שבין מספר 8 ל-10, אך היו גם כמה שטענו שהיו בוחרים במספרים 4-7.
הדיילי מייל דיברו עם התזונאית ריהנון למברט, שהסבירה על המשמעות הבריאותית של שלבי ההבשלה השונים. היא אמרה שבעוד שכל בננה היא מקור מעולה לאשלגן ולחומרים מזינים אחרים, ישנם יתרונות שונים לאכילת בננות בשלבי הבשלה שונים. לכן אם אתם צריכים להפחית בצריכת הסוכר או סובלים מבעיות במערכת העיכול – כדאי לכם לדעת שבננות בשלבי הבשלה שונים ישפיעו עליכם באופן שונה. אז במה כדאי לבחור? כך תדעו:
>> עשתה פדיקור דגים - ואז קרה הדבר המחריד הזה
>> אתר בחו"ל מוכר ערכות התאבדות והישראלים קונים
>> הדיאטה שמאפשרת לכם לאכול מה שאתם רוצים
בננות לא בשלות מכילות פחות סוכר
אם אתם סובלים מסוכרת, כדאי לשקול לאכול בננות שהן פחות בשלות. הסיבה לכך היא שככל שבננה יותר בשלה, כך העמילנים שבה הופכים לסוכר. "מחקרים מראים שבבננות לא בשלות העמילן מהווה בין 80 ל-90 אחוז מכלל הפחמימות בבננה, שככל שהבננה מבשילה, הופכים לסוכרים חופשיים. לפיכך, לאנשים שסובלים מסוכרת מומלץ לאכול בננות שאינן בשלות מדי, כדי לא לגרום לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם", הסבירה למברט לדיילי מייל.
בננות בשלות קלות יותר לעיכול
אם אתם סובלים מבעיות בעיכול ומרגישים אי-נוחות בקיבה לאחר אכילת בננה, כדאי לכם להעדיף בננות בשלות יותר. מתברר שבננות ירוקות מכילות יותר "עמילן עמיד", שבני אדם לא יכולים לעכל אבל שהחיידקים הטובים במערכת העיכול ניזונים ממנו. "כשהעמילן העמיד הופך לסוכר פשוט, הבננה הופכת לבשלה ומחקרים הראו שבננות בשלות יותר הן קלות יותר לעיכול לאדם הממוצע", הסבירה למברט.
בננות בשלות יתר על המידה הן מקור לנוגדי חמצון
אז נכון שרובכם כנראה לא תבחרו בבננות חומות מלאות "דבש", אלא אם אתם אופים – אבל נראה שגם לבננות רכות ובשלות יתר על המידה יש יתרון משלהן. בבננות חומות, כל העמילנים התפרקו לסוכרים וזה למעשה אומר שהן מכילות יותר נוגדי חמצון. נוגדי חמצון ידועים בכך שהם נלחמים ברדיקלים חופשיים ובכך מעכבים תהליכי הזדקנות, מגנים על המערכת החיסונית ומונעים מחלות שונות.
לבסוף, נראה שלא משנה באיזו בננה תבחרו, תוכלו ליהנות מלא מעט יתרונות בריאותיים. הערכים התזונתיים של הבננה לא באמת משתנים בשלבי ההבשלה השונים, אלא רק הטעם והאופן שבו הגוף שלכם יעכל את הסוכר.