ייתכן שנזכרתם בה לאחרונה כשהכנתם מרק כתום, אבל דלורית היא הרבה יותר מעוד מרכיב במרק ירקות. מלבד טעמה המתקתק-מלוח הייחודי, יש לה לא מעט יתרונות בריאותיים שבהחלט יעשו לכם חשק לאכול יותר דלורית ממה שאולי אתם רגילים.
עשירה בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון
בדלורית כמות משמעותית במיוחד של ויטמינים ומינרלים, ביניהם ויטמין C, ויטמיני B, אשלגן (יותר מבננה!), מגנזיום ומנגן. הקרוטנואידים (ביניהם בטא-קרוטן) המצויים בדלורית הם גם פרו ויטמין A, כלומר חומר מוצא לוויטמין A. ויטמין A, ויטמין E וגם ויטמין C מתפקדים כנוגדי חמצון חזקים במיוחד שמגנים על תאי הגוף מפני נזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים.
בנוסף לכך, הם מגנים מפני הזדקנות מואצת (כלומר הם אנטי אייג'ינג), ויכולים אף להפחית את הסיכון למחלות זקנה כמו אלצהיימר. אשלגן, מגנזיום ומנגן חשובים כולם לבריאות העצמות ו-ויטמיני B (הכוללים חומצה פולית) חשובים ליצירת תאי דם אדומים בגוף וליצירת אנרגיה.
מלאה בסיבים תזונתיים
בכוס דלורית מבושלת יש המון סיבים תזונתיים - כ-7 גרם, ליתר דיוק. סיבים תזונתיים לא רק חשובים לשמירה על מערכת עיכול בריאה, אלא גם עוזרים לשמור על תחושת שובע לאורך זמן ועוזרים באיזון רמת הסוכר בדם. הסיבים התזונתיים עוזרים לספיגה איטית יותר של המזון במערכת העיכול, התורמת למניעת עלייה חדה ברמת הסוכר בדם.
זו הסיבה העיקרית שדלורית מומלצת במיוחד לחולי סוכרת. אך יתרון זה עוזר גם למי שמנסה לרדת במשקל, או לשמור עליו, כיוון שעלייה חדה ברמת הסוכר בדם מובילה מיד אחרי זה גם לירידה חדה - וזו גורמת לרעב ולחיפוש אחר נשנושים. אחרי שתאכלו דלורית, אתם ככל הנראה לא תרצו יותר לנשנש בין ארוחות. כמו כן, סיבים תזונתיים גם מוסיפים נפח לצואה ובכך תורמים לצואה בריאה יותר ומפחיתים סיכון לשלשולים או עצירות.
עוד ב-mako בריאות:
>> סקר רופאים: מתי נחזור לחיים שהכרנו?
>> סבלה מכאבים בבטן התחתונה - וזה מה שהתגלה
>> מחקר חושף עוד תסמינים פחות ידועים לקורונה
דלת קלוריות
אחת הסיבות שדלורית היא מושלמת גם למי ששומר על המשקל - היא שהיא דלת קלוריות. בכוס אחת של דלורית מבושלת יש כ-80 קלוריות בלבד (מתוכן 22 גרם פחמימות ו-2 גרם חלבון). למרות שערכה הקלורי נמוך, ערכה התזונתי גבוה והיא מכילה המון סיבים תזונתיים - כל אלה מהווים שילוב מנצח במיוחד שהופכים את הדלורית למומלצת במיוחד עבור אנשים בדיאטה.
מפחיתה סיכוי לתמותה מוקדמת
מחקרים מראים שנוגדי חמצון כמו ויטמין C ובטא-קרוטן יכולים להפחית סיכון למחלות שונות, ביניהן סרטן הריאות, מחלות לב וכאמור גם מחלות נוירולוגיות כמו אלצהיימר. חוקרים ניתחו כ-20 מחקרים בנושא ומצאו כי הסיכון לסרטן ריאות ירד ב-7 אחוזים על כל 100 מ"ג נוספים של ויטמין C שאדם צורך ביום. מחקר אחר, שניתח 13 מחקרים קודמים, הראה כי רמות גבוהות של בטא-קרוטן בדם קשורות לסיכון מופחת לתמותה בטרם עת מסיבות שונות, ביניהן סרטן.