אנחנו כבר יודעים שלעגבניות יש לא מעט יתרונות בריאותיים, אבל מה לגבי רוטב עגבניות? מתברר שהרוטב הנפוץ והאהוב לפסטה הוא בריא יותר ממה שאולי נדמה לכם. זה מה שקורה בגוף כשאוכלים רוטב עגבניות:
סיכון מופחת למחלות לב
מחקר מצא שצריכת רוטב עגבניות יכול להפחית סיכון למחלות לב. נוסף על כך, מחקרים גילו כי רוטב עגבניות מבושל יכול גם להעלות את רמות הכולסטרול ה"טוב" ולהפחית את רמות הכולסטרול ה"רע".
משקל מאוזן יותר
סעיף זה מוקדש לכל מי שמעדיף רוטב אלפרדו עתיר שומן וקלוריות. מבין הרטבים השונים שיש לפסטה, רוטב עגבניות נחשב לאחד היותר בריאים והיותר ידידותיים למי שמנסה לשמור על המשקל. נכון שהוא לא בדיוק סופר דיאטטי אבל הוא בהחלט עדיף בהשוואה לרטבים שמנים כמו רוטב שמנת. רק שימו לב לכמויות הסוכר והנתרן, שיכולים להפוך את הרוטב לפחות בריא ופחות טוב למי שמנסה לשמור על המשקל.
לכן מומלץ להכין את הרוטב מעגבניות טריות ולהימנע ככל האפשר מרטבים מוכנים מראש ומרסק עגבניות (אלא אם הוא ללא תוספת סוכר ומלח). נוסף על כך, אם אתם שומרים על המשקל, כדאי לשים לב לכמות הפסטה שאתם צורכים ומומלץ שהפסטה תהיה מחיטה מלאה ולא מקמח לבן.
עוד ב-mako בריאות:
>> גל שני בהודו: התסמינים שמקשים את אבחון המחלה
>> זאת העיר עם מספר החולים הגדול ביותר
>> 1 מכל 3 מחלימי קורונה יסבול מבעיה נוירולוגית
סיכון מופחת למחלות כרוניות
בעגבניות יש נוגד חמצון חזק במיוחד – ליקופן, שגם מעניק לעגבנייה את צבעה האדום. נוגדי חמצון מפחיתים מצבים דלקתיים בגוף ובכך עוזרים לעור לשקם את עצמו ולהתחדש. נוסף על כך, נוגדי חמצון מגנים מפני רדיקלים חופשיים (שגורמים לנזקים בגוף) ובכך הם גם מונעים מחלות כרוניות. החדשות הטובות לגבי רוטב עגבניות, הן שנמצא כי עגבניות מבושלות מכילות אחוז גבוה יותר של ליקופן בהשוואה לעגבניות טריות. מחקר שפורסם ב-2002 מצא כי חימום עגבניות מעלה את אחוז הליקופן בעגבנייה ב-50 אחוזים וגם מעלה את אחוז נוגדי החמצון הכללי ב-28 אחוזים, בהשוואה לעגבניות טריות.
מערכת עיכול בריאה יותר
מחקרים מצביעים על כך שעגבניות יכולות לתרום לפעילותם של חיידקי מעיים ידידותיים. באחד המחקרים, החוקרים גילו שצריכת מאכלים פרוביוטיים לצד רוטב עגבניות משפרת את ההשפעה הפרוביוטית. תפקוד תקין של מערכת העיכול לא רק חשוב לשמירה על משקל מאוזן, אלא גם תורם באופן משמעותי לבריאות הכללית שלכם.