למזון שאנחנו אוכלים יש חשיבות רבה כשמדובר בבריאות הלב שלנו. עם זאת, רבים סבורים כי כדי לשמור על הלב יש לוותר על מזונות טעימים המסבים הנאה. למעשה, ישנם הרבה מתכונים טעימים ומזינים שיכולים לתמוך ברווחת הלב וכלי הדם. הנה רעיון לתפריט יומי שכולל מספר שילובים מצוינים לבריאות הלב.
ארוחת בוקר: קערת יוגורט עם שיבולת שועל ופירות יער
מדובר בארוחת בוקר דשנה ומזינה שעמוסה בסיבים ונוגדי חמצון: קערה של יוגורט עם שיבולת שועל בתוספת פירות יער טריים, כמו תותים או אוכמניות. אפשר להוסיף גם שקדים פרוסים וטפטוף דבש. שיבולת שועל עשירה בסיבים מסיסים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול וגרגרי יער מספקים פרץ של ויטמינים ומינרלים.
ארוחת צוהריים: סלט סלמון בגריל
לארוחת צוהריים משביעה ובריאה ללב, נסו לשלב בסלט סלמון בגריל. מתבלים את הסלמון במיץ לימון, שמן זית ועשבי תיבול ואופים בחום בינוני עד למידת העשייה הרצויה. מגישים את הסלמון על מצע של ירקות מעורבים כגון: עגבניות שרי, פרוסות מלפפון ואבוקדו. הסלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3, אשר הוכחו כמפחיתות את הסיכון למחלות לב. הירקות עשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים בעלי תכונות רבות שתורמות לבריאות הלב ולבריאות הכללית.
ארוחת ערב: פלפלים ים-תיכוניים ממולאים
מערבבים קינואה מבושלת עם תרד קצוץ, עגבניות קצוצות, גבינת פטה וזיתים (אפשר לשחק עם הכמויות לפי הטעם). מכניסים את התערובת לפלפלים חצויים ואופים עד לריכוך. לא רק שמדובר במנה טעימה להפליא, אלא שהיא גם עמוסה במרכיבים בריאים ללב כמו: דגנים מלאים, ירקות ושמן זית. מעדיפים גרסה טבעונית? בבקשה.
נשנוש: פרוסות תפוחים עם חמאת שקדים
חייבים משהו מתוק בין הארוחות? נסו להכין חטיף ביתי מפרוסות תפוחים עם חמאת שקדים: חוצים תפוח לפרוסות ומורחים בין כל שתי פרוסות מעט חמאת בוטנים. התפוחים עשירים בסיבים ובנוגדי חמצון וחמאת השקדים מספקת שומנים בריאים וחלבון. החטיף הפשוט הזה משביע ומזין ומושלם לשמירה על רמות האנרגיה לאורך היום.
קינוח: אגוזי מלך בציפוי שוקולד מריר
מדובר בקינוח נטול רגשות אשם שאותו מכינים משני רכיבים פשוטים: שוקולד מריר ואגוזי מלך/שקדים קצוצים. שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון ובפלבנואידים, אשר יכולים לסייע בשיפור בריאות הלב על ידי הפחתת דלקת והורדת לחץ דם. ואגוזי המלך עשירים בשומנים טובים ששומרים על בריאותו. מפזרים שקדים קצוצים, אגוזי מלך ואו רעיני דלעת על שוקולד מריר מומס, ומקררים עד להתייצבות.
הכותב הוא פרופ' יהודה אדלר, קרדיולוג