ריחו המתקתק וטעמו הייחודי הופכים את הקינמון לאחד התבלינים הפופולריים ביותר במטבח הישראלי. הוא משתלב מצוין בשייקים, בתה, בתבשילים שונים, בדייסות ואפילו בקפה. אבל האם ידעתם שיש לו כמה סגולות רפואיות משמעותיות? הנה 3 סיבות טובות להכין לעצמכם תה קר עם מקל קינמון מרענן.
בקרת סוכר בדם: הוכח כי קינמון עוזר לרדת במשקל ולווסת את רמות הסוכר בדם, על ידי שיפור הרגישות לאינסולין. זה מועיל בייחוד לאנשים עם סוכרת או לכאלה המצויים בסיכון לכך.
הבסת מחלות: הקינמון עתיר בנוגדי חמצון עוצמתיים המפחיתים דלקתיות בגוף, והוא מספק הגנה מפני מחלות כרוניות.
שמירה על בריאות הלב: מחקרים מראים כי לקינמון השפעה חיובית על הלב. בין היתר, הוא משפר גורמי סיכון שונים הקשורים למחלות לב, כגון: הפחתת רמות כולסטרול LDL וטריגליצרידים.
שמירה על המשקל: הקינמון הוא ממתיק טבעי, והוספתו למשקה מונעת את הצורך להמתיק אותו באמצעות סוכר. נסו את הטריק וספרו אם זה עובד.
הכותבת היא עינב בורשטיין, יועצת ומנחה לתזונה טבעית ואורח חיים בריא. לאינסטגרם של עינב