כוס בירה או יין מדי פעם אמנם לא יזיקו לכם, אבל ידוע כי צריכה מוגברת של אלכוהול יכולה להוביל לבעיות בריאותיות. וגם אם אתם לא מחשיבים את עצמכם שתיינים גדולים, ייתכן שאתם עדיין צורכים מספיק אלכוהול כדי שזה ישפיע לרעה עליכם. אחת ההשפעות הידועות של אלכוהול היא על מערכת העיכול. צריכה מוגזמת יכולה אף להוביל להתפתחות של דלקות בקיבה (או גסטריטיס), המובילות לתסמינים לא נעימים, כמו כאבי בטן, קשיי עיכול, צרבת ועוד.
אלכוהול יכול גם להשפיע על ספיגת חומרים מזינים מהמזון שאתם אוכלים ולהוביל לחוסר איזון באוכלוסיית החיידקים במעי. בהתאם לכך, הפחתה בצריכה או הימנעות לחלוטין מאלכוהול יכולות למעשה לעזור למערכת העיכול יותר ממה שנדמה לכם. אז אם החלטתם להפסיק לצרוך אלכוהול, הנה כמה דברים חיוביים שיקרו במערכת העיכול שלכם:
איזון באוכלוסיית החיידקים במעי
שמירה על איזון בין החיידקים הידידותיים והחיידקים המזיקים במעי לא רק חשובה לתפקוד מערכת העיכול, אלא גם לבריאות הכללית. כשאתם מפסיקים לשתות אלכוהול, או מפחיתים משמעותית בצריכה - אתם עוזרים לאוכלוסיית החיידקים במעי להישאר מאוזנת ותקינה. ואם הייתם רגילים לצרוך כמות גדולה של אלכוהול והפסקתם, רוב הסיכויים שתוך שבועות ספורים תראו שיפור במערכת העיכול שלכם.
מעי גס בריא יותר
לפי ד"ר ניקט סונפאל, גסטרואנטרולוג, אם הפסקתם לשתות אלכוהול או הפחתתם בצריכה - סביר להניח שהתחלתם לשתות יותר משקאות אחרים בריאים יותר - כמו מיצי פירות או שייקים, או פשוט מים. כל אלה יכולים לעזור לכם לשפר את מערכת העיכול, שזקוקה למים ולסיבים תזונתיים כדי לתפקד טוב יותר. וזה כמובן משפיע במיוחד גם על המעי הגס, שתפקודו גם משפר.
עוד ב-mako בריאות:
>> סקר רופאים: מתי נחזור לחיים שהכרנו?
>> סבלה מכאבים בבטן התחתונה - וזה מה שהתגלה
>> מחקר חושף עוד תסמינים פחות ידועים לקורונה
יציאות טובות יותר
ידוע שאלכוהול מייבש ולפיכך יכול לגרום לעצירות, כך שאם תפחיתו בצריכה וגם תשתו יותר מים - לגמרי תשפרו את היציאות שלכם. אם אתם סובלים מעצירות, כדאי לבדוק כמה אלכוהול אתם צורכים. ואם אכן אתם שותים יותר מדי, ייתכן שזו הסיבה. מזל שהפתרון לכך פשוט וכל מה שאתם צריכים זה להפחית בצריכת האלכוהול, לשתות יותר מים ולאכול יותר מזונות שמכילים סיבים תזונתיים. גם פעילות גופנית יכולה לשפר את מערכת העיכול ולתרום לעיכול יעיל יותר ולפיכך ליציאות סדירות ובריאות יותר.
שיפור בבריאות הכללית
לא רק כי אלכוהול פוגע במערכת העיכול שמשפיעה על הבריאות הכללית שלנו, כולל גם על תפקוד המערכת החיסונית. אלא גם כי כאמור, צריכת אלכוהול פוגעת בספיגת החומרים המזינים מהמזון שאתם אוכלים, זה אומר שאתם מקבלים פחות ויטמינים ומינרלים מהמזון שלכם וזה כמובן יכול להשפיע על מערכות שונות בגוף. אז כשאתם שותים פחות אלכוהול או נמנעים לחלוטין, אתם עוזרים לא מעט לבריאות שלכם, הרבה יותר ממה שנדמה לכם.