מזונות עשירים באשלגן יכולים להיות התשובה להורדת לחץ הדם, במיוחד עבור נשים שצורכות כמות גבוהה של מלח. מחקר שנערך על פני 20 שנה ופורסם כעת מצא שדיאטות עתירות אשלגן קשורות ללחץ דם נמוך יותר, ובטווח הארוך יותר לסיכון נמוך של מחלות לב וכלי דם.
החוקרים בחנו את ההשפעות של אכילת תזונה עשירה באשלגן על לחץ הדם על כמעט 25,000 משתתפים (11,267 גברים ו-13,696 נשים). המשתתפים היו בגילי 40 עד 79, והמחקר הראשון נערך בין השנים 1993 ל-1997.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
כל המשתתפים נשאלו לגבי הרגלי החיים שלהם וערכו בדיקות לחץ דם. בנוסף, דגימות שתן נלקחו כדי לאפשר לחוקרים להעריך כמה נתרן ואשלגן הם צרכו מדי יום.
מחברי המחקר מצאו שצריכת אשלגן השפיעה על לחץ הדם בקרב נשים שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של מלח (נתרן), וככל שצריכת האשלגן עלתה כך לחץ הדם ירד. כך נמצא שאצל נשים עם צריכת המלח הגבוהה ביותר, כל גרם נוסף של אשלגן יומי הוריד את לחץ הדם הסיסטולי (מספר לחץ הדם העליון) ב-2.4 מ"מ כספית. מדובר בכמות שקולה לאבוקדו אחד, שלוש בננות או שלוש כוסות חלב. עם זאת, בגברים, לא זוהה קשר מובהק בין צריכת אשלגן ללחץ דם.
החוקרים עקבו אחר משתתפי המחקר לאחר כמעט 20 שנה. הם גילו שאנשים עם צריכת האשלגן הגבוהה ביותר היו בסיכון נמוך ב-13% לאירועים קרדיו-וסקולריים בהשוואה לאלה עם צריכת האשלגן הנמוכה ביותר. אירועים קרדיווסקולריים הוגדרו כאשפוז או מוות עקב מחלות לב וכלי דם.
הקשר בין אשלגן לסיכון לאירועים קרדיווסקולריים היה זהה ללא קשר לצריכת מלח, מה שמצביע על כך שלאשלגן יש דרכים אחרות להגן על הלב בנוסף להגברת הפרשת הנתרן.
מזון עשיר באשלגן (מעל 300 מ"ג):
ירקות: תפוח אדמה (חי ומבושל), ארטישוק מבושל, גזר, עלי סלק, סלק מבושל, קולורבי חי ומבושל, תרד
פירות: בננה, מלון, ערמונים, קיווי, תמרים
מוצרי חלב: חלב, יוגורט
מזון עשיר בחלבון: עדשים מבושלות, חומוס גרגירים מבושל, דג בקלה, בורי, סול, איברים פנימיים (טחול, כליות), דג סרדין, טונה בשמן, שניצל צמחי, שעועית לבנה מבושלת
שומנים: אבוקדו שלם, שקדים, אגוזי מלך, חמאת בוטנים