קל לנו לומר שאנו "מכורים" לשוקולד ופשוט לא יכולים בלי משהו מתוק עם הקפה שלנו. אך מחקר חדש, שנערך בבית החולים האוניברסיטאי הר סיני (Mount Sinai) קובע כי זה לא רק בראש שלנו, ואנחנו באמת עלולים להיות מכורים לסוגי אוכל מסוימים.
המחקר כלל 504 משתתפים ובדק מהם המאכלים הנחשבים "בעייתיים" בעיניהם, על פי שאלון ההתמכרות לאוכל של אוניברסיטת ייל. ד"ר ניקול אוונה, מנהלת המחקר, סיכמה את תשובות המשתתפים ויצרה דירוג של מאכלים - מהבעייתי ביותר ועד ללא בעייתי מבחינת התמכרות.
כמו להיגמל מסם
במחקר נמצא כי המאכלים שנמצאו כגורמים למצוקה נפשית גדולה בקרב המשתתפים היו מאכלים מעובדים ועתירים בשומן, כאלה הנוטים להעלות את רמת הסוכר בדם. "קיימים כמה מחקרים שמוכיחים כי אוכל מעובד גורם לשינויים במוח, ממש כמו התמכרות" אומרת ד"ר אוונה להאפינגטון פוסט, "אבל עד כה היו רק מחקרים על בעלי חיים, זהו המחקר הראשון שנעשה על בני אדם."
אוונה מקווה שהמחקר שלה יעזור לדורות הבאים להתמודד עם בעיות אכילה והשמנת יתר. "זה יכול לשנות את האופן בו אנו ניגשים לטיפול בהשמנת יתר, זה לא עניין של לקצץ בכמויות אלא הימנעות ממזונות מסוימים, ממש כמו בגמילה מסם".