כשזה קשור לתזונה נכונה, כל טעות קטנה יכולה להרוס לכם הרבה. יש הרגלי בישול ואכילה שגם הפדנטיים ביותר יתקשו להבחין שהם למעשה ממש לא בריאים לנו. הנה כמה טעויות ממש נפוצות שאמנם נראות לא משמעותיות, אך הן למעשה הורסות לכם את התפריט היומי.
1. מגזימים עם המלח
כשאתם מוסיפים ציר עוף (במיוחד אם מדובר באבקת מרק), ציר בקר או רוטב סויה לתבשיל שכבר מכיל מלח, אתם למעשה מוסיפים כמות משמעותית של נתרן. על פי משרד הבריאות, מרבית הישראלים צורכים פי 2 מהכמות היומית המומלצת של מלח. עבודה זו מבהילה לנוכח העובדה שצריכה מרובה של נתרן עלולה לתרום למחלות כמו מחלות לב וכלי דם ולחץ דם גבוה. אז במקום לתבל את האוכל שלכם בתבלינים המכילים נתרן, נסו להשתמש במקום בתבלינים בריאים כמו פלפל שחור, כורכום וקינמון.
2. מוסיפים דבש לתה רותח
דבש הוא ממתיק טבעי שמיוחסים לו יתרונות בריאותיים שונים, ביניהם תכונות אנטי בקטריאליות. לכן, לאנשים הסובלים מהצטננות או דלקת גרון ממליצים לשתות תה עם דבש. אבל מעטים יודעים שאסור להוסיף את הדבש כשהתה עוד רותח. כשחושפים דבש לטמפרטורות גבוהות (כמו טמפרטורת הרתיחה), הוא מאבד את יתרונותיו הבריאותיים וערכיו התזונתיים. מה שעליכם לעשות כדי ליהנות משלל יתרונותיו של הדבש, זה ראשית לוודא כשאתם קונים כי כתוב על הבקבוק שהדבש לא חומם. ואם אתם מכינים תה (או מאכל שמכיל דבש), תנו לו להתקרר מעט בטמפרטורת החדר ורק אז הוסיפו את הדבש.
עוד ב-mako בריאות:
>> 10 הרגלים היגיינים שאתם חייבים להיפטר מהם
>> הולכים לישון מאוחר וקמים מוקדם? תקראו את זה
>> בפעם הראשונה בעולם: השתלת פין מלאה
3. כמות שמן מוגזמת
לרבים מאתנו יש הרגל מגונה, במיוחד כשאנחנו מטגנים: למלא את המחבת בשמן. מדובר באחת הטעויות הנפוצות ביותר במטבח. בכף שמן יש כ-150 קלוריות, אז אנחנו היינו ממליצים "להתקמצן" קצת יותר ובאמת להשתמש בכמות שאתם צריכים. שמן קנולה ושמן זית הם השמנים הנחשבים לבריאים ביותר, כאשר שמן זית כתית מעולה נחשב לטוב ביותר לגוף שלכם.
4. מקלפים פירות וירקות
גם אתם אוהבים לקלף ירקות לפני שאתם מוסיפים לתבשיל? אתם עושים טעות גדולה (ודי נפוצה). פירות וירקות רבים מכילים ערכים תזונתיים רבים בקליפתם. כאשר אתם מקלפים אותם, אתם למעשה מאבדים את מרבית הערכים התזונתיים שהפרי או הירק מכילים. מובן שזה לא כולל פירות הדר כמו מנדרינה ותפוז.
5. מחממים את השמן יתר על המידה
לכל סוג שמן יש נקודת עשן שונה; הטמפרטורה שבה השמן מתפרק, מתאדה והופך לעשן. כשהשמן מתפרק הוא מאבד מערכיו התזונתיים ולכן כדאי לדעת מהי נקודת הרתיחה של כל שמן לפני שאתם ניגשים לכיריים.