בשנים האחרונות נמצאו יותר ראיות לכך שלא רק חשוב להקפיד לבחור בקפידה מה אנחנו אוכלים, אלא גם מתי אנחנו אוכלים. המלצה שנעשתה רווחת בקרב דיאטנים הנחתה אנשים לאכול ארוחת ערב לא מאוחר מהשעה שש, אך תזונאים רבים חולקים על כך. שכן, אם אתם הולכים לישון מאוחר, הרי שארוחה אחרונה כל כך מוקדמת יכולה להוביל לכך שתלכו לישון רעבים – וזה בהחלט לא מומלץ. אז מתי כדאי לאכול כל ארוחה ביום? הנה התשובות:
ארוחת בוקר
מומלץ שארוחת הבוקר שלכם תכלול חלבון, פחמימה ושומן, כך שהיא תזין ותשביע אתכם לאורך זמן – ותספק לכם בוסט של אנרגיה נחוצה לפתיחת היום. לרוב כדאי שיהיה הפרש של 12 שעות בין הארוחה האחרונה שאכלתם לארוחת הבוקר שלכם. יש תזונאים הממליצים לשתות כוס מים פושרים (אפשר גם עם לימון) כמה דקות לפני ארוחת הבוקר, כדי לעורר את מערכת העיכול ולעזור לה לעכל את ארוחת הבוקר.
ארוחת צהריים
עבור רבים, ארוחת הצהריים היא הארוחה הגדולה ביותר ביום – לכן כדאי שהיה תהיה בשעה שלא קרובה מדי לארוחת הערב. ההמלצה הרווחת היא לאכול ארוחת צהריים בשעה 13:00 או 14:00 בצהריים, אם אכלתם ארוחת בוקר בשמונה או תשע בבוקר. זה יאפשר לגוף שלכם מספיק זמן לעכל היטב את הארוחה הגדולה שאכלתם לפני ארוחת הערב.
עוד ב-mako בריאות:
>> אפידמיולוגית: זה המושב הבטוח ביותר באוטובוס
>> מחקר חדש: ריחוק פיזי לא מספיק למניעת הדבקה
>> לא מצליחים להירדם? 8 משקאות שיעזרו לכם
ארוחת ערב
ההמלצה הרווחת היא לא לחכות לשעה מאוחרת עם ארוחת הערב שלכם, כיוון שזה יכול להוביל לבעיות בעיכול, ולתחושה של נפיחות בבוקר. כמו כן, זה יכול גם לפגוע באיכות השינה שלכם, מה שעלול להשפיע על הבריאות שלכם במובנים שונים. מחקרים מצאו קשר בין מחסור בשעות שינה לאכילת-יתר המובילה להשמנה. מחקרים אחרים הראו קשר בין שינה לקויה לסטרס, חרדה וגם לדיכאון.
אחד הדברים שתורמים לשינה טובה יותר הוא הקפדה על לו"ז קבוע ושגרה קבועה לפני השינה. כך שאכילת ארוחת ערב בשעה קבועה מדי יום יכולה בהחלט לעזור לכם. אז אם אתם הולכים לישון בין 22:00 ל-23:00 בערב, כדאי לאכול ארוחת ערב בערך בשעה 20:00. רק השתדלו להימנע ממאכלים שעלולים לעשות לכם חלומות מוזרים בלילה.