גלן פינה, מדען מחברת Biotech Laboratories האוסטרלית, החליט לבדוק אחת ולתמיד כמה חיידקים מצויים בירקות הנמכרים שטופים בהשוואה לירקות טריים לא שטופים. והממצאים שלו מפתיעים במיוחד: מתברר שבירקות שטופים יש הרבה יותר חיידקים – ויש גם סיבה טובה למה זה קורה.
הממצאים נחשפו לאחרונה על ידי גלן בתוכנית Today Show. הוא השווה בין חסה ארוזה ושטופה לבין חסה טרייה (לא שטופה) ולפי הממצאים שלו, נראה שמומלץ בחום לשטוף היטב גם את החסה "השטופה", שמכילה 9.5 מיליון מיקרואורגניזמים בגרם – לעומת 470 אלף מיקרואורגניזמים בלבד פר גרם בחסה לא שטופה.
אז מה יכולה להיות הסיבה לכך שדווקא החסה השטופה מכילה יותר חיידקים? גלן טוען שיש לכך הסבר פשוט – בחסה שטופה יש תנאים טובים יותר להתרבות של חיידקים. לדבריו "כל דבר שאתם חותכים, שמים בתוך שקית וסוגרים, ולא שומרים בטמפרטורה נמוכה – יכול להוביל להתרבות של מיקרואורגניזמים.
עוד ב-mako בריאות:
>> נמצאה דרך נוספת ומסוכנת להידבקות בקורונה
>> פרי האנטי אייג'ינג הזה יעזור לכם לרדת במשקל
>> נחשף: איזו עיר הכי בריאה בישראל?
גלן גם השווה בין חסה טרייה לפני שנשטפה בכיור הביתי ואחרי – ומצא כי חסה טרייה ולא שטופה מכילה פי 6 יותר חיידקים מחסה טרייה שנשטפה (שמכילה כ-63 אלף מיקרואורגניזמים בגרם). בהתאם לכך, הדגיש גלן את החשיבות של שטיפת חסה ועלים ירוקים אחרים לפני צריכתם.
מיקרואורגניזמים הם יצורים חיים זעירים המצויים באוויר, באדמה ובמים. הם יכולים להיות חיידקים, נגיפים, פטריות או אצות. לא כל האורגניזמים מזיקים, אך חלקם בהחלט יכולים להיות פתוגנים (מחוללי מחלות).