בסלטים, במרק או כתוספת מזינה, שעועית היא דרך מצוינת לקבל את מנת הקטניות היומית. מעבר לקלות היחסית של ההכנה שלה, היא נחשבת לאחד המאכלים הכי בריאים בעולם עם שלל ערכים וסגולות מרפא. חוקרים חקרו את האזורים הכחולים בעולם, שנחשבים לאזורים שבהם חיים אנשים רבים עד גיל 100, ומצאו קווי דמיון תזונתיים בין האזורים, כאשר אחד מהם הוא צריכת הקטניות שלהם. בין היתר, הם גילו שהאנשים עם החיים הארוכים ביותר, אוכלים כוס שעועית מלאה מדי יום.
שעועית מכילה חלבון וסיבים מהצומח ואינה מכילה כמעט שום שומן. בכוס אחת של שעועית שחורה, יש 15 גרם חלבון, 15 גרם סיבים ופחות מגרם אחד של סוכר ושומן. שעועית מכילה גם נוגד חמצון רב עוצמה בשם פוליפנול, שעוזר להזדקנות בריאה. אלו הסגולות הבריאותיות העיקריות של השעועית:
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
מפחיתה מחלות לב
מחקר שבדק קבוצה של קרוב ל-10,000 גברים ונשים, מצא שאלו שצרכו קטניות ארבע פעמים או יותר בשבוע היו בסיכון נמוך ב -22% למחלות לב כליליות וסיכון נמוך ב -11% למחלות לב וכלי דם, מאלו שאכלו אותם פחות מפעם בשבוע. מחקר נוסף מצא כי על כל צריכת 20 גרם של קטניות, הסיכון למוות ירד בשישה אחוזים.
עוד ב-mako בריאות:
>> כל היתרונות הבריאותיים של הדבש
>>למה לאכול 3 תפוחים מידי יום?
>>נגמלים ממתוק: כל התחליפים הבריאים לסוכר
משביעה יותר
עוד דרך לשמור על המשקל ולא להישאר רעבים - מחקר שנערך בשנת 2016 בדק קבוצה של 43 גברים מבוגרים ובריאים במשקל תקין. אלו שסופקו להם ארוחה עתירת חלבונים עם בסיס של שעועית ואפונה דירגו את עצמם כשבעים יותר לאחר הארוחה, יחסית לאלו שסיפקו ארוחה עתירת חלבונים עם בסיס של בשר חזיר או עגל.
כהה יותר, בריא יותר
בדומה לירקות, ככל שלשעועית יש יותר צבע, כך תכולת נוגדי החמצון גבוהה יותר. מחקר מצא כי גוף השעועית השחורה מכיל פי 40 מכמות נוגדי החמצון שנמצאים בגוף השעועית הלבנה.
עוד עובדה מעניינת שאולי גם מוכיחה את הבריאות 'הטבעית' של השעועית ואת החיבור של מזון העתיד אל העבר - חוקרים ישראלים ממכון ויצמן מצאו זרעי פאווה (סוג של שעועית) בחפירה ארכיאולוגית בגליל, מתקופה של לפני 10,000 שנה. לפי דברי החוקרים, אופן אחסון זרעי השעועית בשטח, הראה סימני תכנון לגידול חלקאי נרחב של השעועית בכל האזור.