שימורי הטונה מהווים פתרון נוח לכל מי שנמצא שעות רבות מחוץ לבית, לשומרי כשרות שמטיילים בחו"ל וכמובן לכל מי שמתאמן וזקוק להשלמה של מנת חלבון בקלות. 100 גרם של טונה מספקים לגוף 25.5 גרם של חלבון, ואם משלבים את הטונה עם עוד כמה מזונות עשירים בחלבון, תוכלו להגיע די בקלות לצריכה היומית הנדרשת של חלבון.
עם קופסת טונה קלה אחת, תקבלו 15% מצריכת הברזל היומית המומלצת, 212% מהכמות היומית המומלצת של סלניום, ומינונים גדולים של ויטמין A, אשלגן, זרחן וויטמין B12. היתרונות הבריאותיים של אכילת טונה כוללים גם סיכון נמוך יותר למחלות לב עקב שיעורים גבוהים של אומגה 3, שמשפיעים לטובה גם על בריאות העיניים.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
איך אתם אוהבים את הטונה שלכם, בשמן או במים?
בטונה בשמן לעומת טונה במים יש יותר מכמות קלוריות כפולה (56 קלוריות לעומת 24 קלוריות), יותר מכפול מכמות השומן (2 גרם לעומת פחות מ-1 גרם) ויותר נתרן (118 מ"ג לעומת 79 מ"ג). גם אם תבחרו באופצייה השומנית, עדיין שתי האפשרויות עמוסות בחלבון (8 גרם בטונה בשמן ו-6 גרם לטונה במים) ושתיהן נחשבות כמועילות מבחינה תזונתית.
פחית של טונה בשמן מכילה:
- קלוריות: 56
- שומן: 2.3 גרם
- חלבון: 8.3 גרם
- פחמימות: 0 גרם
- סיבים: 0 גרם
- נתרן: 416 מ"ג
פחית של טונה במים מכילה:
- קלוריות: 24
- שומן: 0.3 גרם
- חלבון: 5.5 גרם
- פחמימות: 0 גרם
- סיבים: 0 גרם
- נתרן: 247 מ"ג
אחת ולתמיד: האם דגים טובים לבריאות?
איזו כמות של טונה מומלצת לאכילה?
רוב זני הטונה עשירים במתיל כספית, רעלן הקשור להפרעות נוירולוגיות וכליות. לרוב האנשים יש כמויות קטנות של הכימיקל הזה בזרם הדם, אבל אכילה של יותר מדי טונה עלולה לגרום לרמות כספית גבוהות. תרכובת כזו שמצטברת בדם עלולה לגרום לרעילות, במיוחד בילדים קטנים ועוברים שאמותיהם צורכות טונה. לכן נשים הרות צריכות להיזהר יותר. עם זאת, אכילת יותר מדי טונה מדי פעם אינה מסוכנת.
רוב שימורי הטונה בישראל הינם מטונה בהירה בה ריכוז הכספית נמוך מאוד. לפי המלצות משרד הבריאות לצריכת דגים בישראל, נכון להיום, אין בעיה לאכול טונה משימורים באופן יומיומי, וההמלצה אף תקפה עבור נשים מיניקות ובהריון. עם זאת משרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון להימנע מאכילת דגים גדולים כמו חרב, כריש, מקרל גדול, ליבנה וטונה לבנה, המכילים כמויות גבוהות של כספית.
במידה ואתם רוצים להקפיד על צריכה בטוחה, מומלץ להקפיד על אכילה של מקסימום שלוש-ארבע קופסאות שימורים של טונה בשבוע. מומלץ לגוון ולשלב את הטונה לסירוגין לאורך השבוע במסגרת התפריט היומי.