אחד היתרונות הגדולים ביותר של הפטל, הוא שניתן לצרוך אותו כל השנה. בקיץ (העונה של הפטל) ניתן לאכול אותו טרי ובחורף אפשר להשיג פטל קפוא, שהוא לא פחות טוב מפטל טרי. הוא גם פרי מגוון שאפשר לשלב במנות שונות, בין שזה ביוגורט או בשיבולת שועל שלכם בבוקר, בתור קינוח או כנשנוש בריא וטעים בין ארוחות. ואם כל זה לא היה מספיק, אז לפטל יש גם לא מעט יתרונות בריאותיים שגורמים לנו לתהות, למה לא אכלנו יותר ממנו כל הזמן הזה? הנה כמה מהיתרונות הבולטים ביותר:
ערך תזונתי גבוה
במנה אחת של פטל יש המון ויטמין C (שחשוב למערכת החיסונית ולשמירה על עור בריא), מנגן (שחשוב לתהליכי מטבוליזם בגוף), ויטמין K (הנחוץ לבניית עצם ולקרישת דם), ויטמין E (נוגד חמצון עוצמתי שמגן על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים), ויטמיני B, ברזל, מגנזיום, אשלגן ועוד.
עשיר בנוגדי חמצון ונוגדי דלקת
בפטל יש לא מעט נוגדי חמצון, ביניהם ויטמין C, ויטמין E, קוורצטין וחומצה אלגית. זה אומר שלמרות גודלו הקטן, לפטל יש כמה מנוגדי החמצון החזקים ביותר שעוזרים למנוע מחלות. בניסויים על עכברי מעבדה אף נמצא כי חומצה אלגית יכולה להאט התפתחות של גידולים סרטניים. במחקרים אחרים נמצא כי חומצה אלגית יכולה למנוע דלקות וגם קמטים. אמנם מרבית המחקרים נעשו על חיות מעבדה ונדרשים מחקרים נוספים כדי להבין עד כמה ההשפעה דומה בבני אדם, אך אין ספק שלא מזיק לצרוך מזונות שמכילים כמות משמעותית של נוגדי חמצון - כמו פטל.
מונע מחלות כרוניות
מחקרים שונים הראו כי תרכובות המצויות בפטל יכולות להיות יעילות בהפחתת הסיכון לשלל מחלות כרוניות, כמו סוכרת, מחלות לב וכלי דם, עודף משקל וסרטן.
עוד ב-mako בריאות:
>> מחקר מצא יתרון משמעותי נוסף לחיסון "פייזר"
>> זה מה שכרובית יכולה לעשות לגוף שלכם
>> 1 מכל 4 מחלימי קורונה יסבלו מתסמין ממושך זה
טוב לשמירה על המשקל
כל מזון שהוא בעל ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך, כמו פטל, יהיה מצוין לתפריט דיאטטי. בנוסף לכך, בפטל יש כמות משמעותית של סיבים תזונתיים, התורמים למניעת עלייה חדה ומהירה ברמת הסוכר בדם, שמובילה לירידה חדה ברמת הסוכר ולתיאבון מוגבר. סיבים תזונתיים חשובים לשמירה על תחושת שובע לאורך זמן, כך שמנה של פטל יכולה לא רק לספק לכם משהו טעים ובריא לנשנש, אלא גם תשמור עליכם שבעים הרבה יותר. בפטל יש גם כמות נמוכה מאוד של פחמימות, דבר נוסף שיכול לתרום לשמירה על המשקל, במיוחד אם אתם מקפידים להימנע מצריכת פחמימות.