פטרוזיליה באה בדרך כלל כתוספת לאכול או כקישוט אבל מסתבר שהיא מכילה לא מעט יתרונות שיכולים להצדיק קצת יותר תשומת לב. פטרוזיליה דלה בקלוריות ועשירה בחומרים מזינים חשובים כמו ויטמינים A, K ו-C. היא גם מהווה מקור טוב לחומרי הזנה כמו מגנזיום, אשלגן, חומצה פולית, ברזל וסידן.
שתי כפות (8 גרם) פטרוזיליה מספקות:
- קלוריות: 2
- ויטמין A: 12% מהצריכה היומית הייעודית (RDI)
- ויטמין C: 16% מה-RDI
- ויטמין K: 154% מה-RDI
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
עשויה לשפר את רמת הסוכר בדם
מחקרים בבעלי חיים מצביעים על כך שנוגדי החמצון בפטרוזיליה עשויים להפחית ביעילות את רמות הסוכר הגבוהות בדם. מחקר שנערך בחולדות עם סוכרת מסוג 1 מצא שאלו שקיבלו תמצית פטרוזיליה חוו ירידה גדולה יותר ברמות הסוכר בדם ושיפורים בתפקוד הלבלב בהשוואה לקבוצת ביקורת. עם זאת, יש צורך במחקרים אנושיים כדי להבין טוב יותר את ההשפעות של פטרוזיליה על רמות הסוכר בדם.
יכולה להועיל לבריאות הלב
פטרוזיליה מכילה תרכובות צמחיות רבות, כולל נוגדי חמצון קרוטנואידים, שנמצאו כמיטיבים לבריאות הלב על ידי הפחתת גורמי הסיכון למחלות לב. לדוג', דיאטות עשירות בקרוטנואידים הוכחו כמשפרות גורמי סיכון למחלות לב כמו דלקת כרונית, כמו גם שיפור בלחץ הדם והפחתה ברמות הכולסטרול הרע (LDL).
מחקרים מצביעים על כך שתזונה עשירה בקרוטנואידים יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב כמו מחלת עורקים כליליים. מחקר שנמשך 12 שנים בקרב עשרות אלפי אחיות מצא קשר הפוך בין קרוטנואידים תזונתיים לבין שכיחות מחלת עורקים כליליים.
מחקר גדול נוסף שנערך בקרב אלפי אנשים, במשך 18 שנים, הבחין כי לאלו עם רמות גבוהות יותר של קרוטנואידים בדם יש שיעור נמוך יותר של תמותה ממחלות לב בהשוואה לאלו עם רמות נמוכות.
פטרוזיליה מכילה גם ויטמין C, נוגד חמצון רב עוצמה שעשוי להועיל לבריאות הלב. מחקר שנערך בקרב למעלה מ-13,000 אנשים הראה שאלו עם הצריכה הגבוהה ביותר של ויטמין C היו בסיכון מופחת משמעותית למחלות לב בהשוואה לאלו עם הצריכה הנמוכה ביותר.
מונעת סרטן העור
פטרוזיליה מכילה את אחד הריכוזים הגבוהים ביותר של מיריציטין, פלבנואיד שהוכח כמסייע במניעת סרטן העור. Apigenin הוא כימיקל טבעי נוסף המצוי בפטרוזיליה שהוכח כלוחם אפקטיבי בסרטן השד, החוקרים אף מאמינים שאפיג'נין עשוי להיות טיפול מבטיח בסרטן לא רעיל בעתיד.
משפרת את בריאות העצם
צריכת ויטמין K עשויה לשפר את בריאות העצם על ידי שיפור ספיגת הסידן והפחתת הפרשת הסידן בשתן. במחקר שנערך לאחרונה נמצא כי נבדקים עם הרמות הגבוהות ביותר של ויטמין K חוו 22 אחוז פחות שברים מאשר אלה עם רמות נמוכות. עשרה ענפי פטרוזיליה מספיקים כדי להגיע לצריכה היומית המומלצת של ויטמין K.