בשנים האחרונות ועם השינויים בהרגלי התזונה, הקינואה הפכה למזון מאסט במטבח של כל מי שמגדיר עצמו כחסיד של תזונה נכונה. הערך התזונתי הגבוה שלה הפך את הקינואה לתוספת בריאה יותר, בהשוואה לאורז לבן או פירה, והיא מככבת במגוון מנות, מסלטים ועד לתבשילים. אבל מעמדה של הקינואה בקרב שוחרי תזונה נכונה עלול להשתנות – יש בחור חדש בשכונה – והוא היה מתחת לאף שלכם כל הזמן הזה.
אנחנו מתכוונים כמובן לפריקה, אותו דגן עשוי גרעיני חיטה ירוקה שמככב במטבח הערבי – וכעת מתחיל לככב גם במטבחים מסביב לעולם, בייחוד בקרב המקפידים על תזונה נכונה. שכן מעבר לים מתחילים לשמוע על נפלאותיו של הפריקה והפופולריות שלו עולה בהדרגה. אז מה הערך התזונתי של פריקה והאם כדאי לנו להחליף את הקינואה בפריקה?
קינואה מול פריקה: למי הערך התזונתי הטוב ביותר?
כאמור, אין ספק שלקינואה ערך תזונתי גבוה מאוד; היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, מגנזיום ומינרלים וויטמינים נוספים. אך מבחינת הערך התזונתי, דווקא הפריקה מנצחת. היא דלה בשומן ועשירה בחלבון וסיבים – יותר ממה שיש בקינואה.
עוד ב-mako בריאות:
>> נמצאה דרך נוספת ומסוכנת להידבקות בקורונה
>> פרי האנטי אייג'ינג הזה יעזור לכם לרדת במשקל
>> נחשף: איזו עיר הכי בריאה בישראל?
כוס אחת של פריקה מכילה כ-16 גרם סיבים תזונתיים ו-24 גרם חלבון – בעוד שכוס קינואה מכילה 3 גרם סיבים ו-4 גרם חלבון. פריקה גם עשירה בברזל וסידן.
נוסף לכך, כיוון שסיבים תזונתיים וחלבון תורמים לתחושת שובע לאורך זמן – הפריקה היא בחירה טובה עבור אנשים שרוצים לרדת במשקל או לשמור עליו. בדומה לקינואה או בורגול, הפריקה הוא דגן סופר מגוון, שניתן לשלבו בהמון סוגים של מאכלים, מסלטים ועד לתבשילים. אז אם אתם מחפשים תחליף מרענן לקינואה ועוד לא ניסיתם פריקה, בהחלט כדאי לנסות.