רבים יסכימו על כך שאין כמו מרק עוף ביתי בחורף. בימים גשומים וקרירים, מרק עוף מספק לנו את הנחמה המושלמת מהקור. אבל האם מדובר רק בהשפעה פסיכולוגית או שלמרק עוף יש באמת סגולות ריפוי? מזל שהמדע נחלץ לעזרתנו ובדק את הסוגיה. ממחקר שנעשה, התגלה כי למרק עוף אכן יש תכונות מרפא והוא אף יכול לסייע לנו להילחם בתסמינים שונים.
חוקר מאוניברסיטת נברסקה החליט להעמיד את מרק העוף של סבתו למבחן ובדק אם אכן תרופת הסבתא עובדת במקרים של התקררות. ד"ר סטיבן רנארד חקר שלוש גרסאות שונות לתרופת הסבתא המוכרת, המכילה 3 בין היתר עוף, בצל, בטטה, סלרי, פטרוזיליה, מלח ופלפל. הוא בחן את התנועה של נויטרופילים, סוג של תאי דם לבנים השייכים למערכת החיסון ועוזרים לחסל חיידקים וזיהומים. משערים כי הפחתת תנועת הנויטרופילים יכולה לצמצם את הפעילות בדרכי הנשימה העליונות, המובילה להופעת תסמיני התקררות. לפיכך, ד"ר רנארד בדק האם המרק מסייע להפחית או למנוע את הימצאותם של נויטרופילים.
>> ראו הוזהרתם: 3 מאכלים שגורמים לצלוליט
>> בני ה-31 עלו ארצה ואז גילו את הנורא מכל
>> נשארים הרבה בבית? יש לזה יתרון מפתיע
גם ההשפעות הפסיכולוגיות חשובות
תוצאות המחקר של ד"ר רנארד הראו כי מרק עוף עשוי להיות בעל תכונות אנטי-דלקתיות, שיכולות להקל תסמיני התקררות ודלקות בדרכי הנשימה העליונות. עם זאת, חשוב לציין שהמחקר לא נעשה על בני אדם, אלא על תאים דם לבנים, ולכן נדרשים מחקרים מעמיקים נוספים כדי לדעת בוודאות כי אכן זוהי ההשפעה של מרק עוף על בני אדם. ד"ר רנארד הוסיף כי התחושה הנעימה שמרק עוף מספק לנו וההשפעה הפסיכולוגית שלו עשויות ליצור אפקט פלצבו.
אז למרות שחוקרים עדיין לא הצליחו להצביע על המרכיבים הספציפיים שהופכים את מרק העוף לכה אפקטיבי, הם סבורים כי מדובר בשילוב של מרכיבים שונים שהופך את המרק לתרופת סבתא יעילה. מרבית מרקי העוף מכילים מרכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה. במרק העוף של סבתו של ד"ר רנארד יש יותר מחמישה ירקות שונים שעשירים בסיבים תזונתיים, ויטמין סי ונוגדי חמצון. לכן קערת מרק עוף יכולה לספק לנו חומרים מזינים שיסייעו למערכת החיסונית להילחם בתסמינים של התקררות.