בין שלל המאכלים שמתאימים לשילוב בתפריט דיאטטי ומאוזן, אפשר למצוא כמה הפתעות קולינריות כמו אלה שבחיים לא היינו חושבים עליהן. פתיתים או פסטה למשל, הם מאכלים שלרוב מקובל למצוא בתפריטי ילדים או אצל בצלחת של אלה שפחות מקפידים על כללי דיאטה הדוקים, אבל למרבה הפלא - מסתבר שמדובר במאכלים שיכולים להשתלב מצוין גם בתפריט מזין ואפילו בכזה המותאם לשומרי משקל.

הפסטה וגם לפתיתים הם מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך יחסית. במילים פשוטות - קצב הפירוק שלהם בדם איטי יחסית ולכן הם אינם מעלים באופן חד את רמות האינסולין, אלא בצורה מתונה. מדובר ביתרון בריאותי מובהק שבין היתר מסייע לשמור על רמות שובע לאורך זמן.

הרבה סיבים – מעט קלוריות

מנה של פתיתים או פסטה תעלה לכם כ-145 קלוריות. בנוסף, היא אינה מכילה כלל שומן. לעומת זאת, תמצאו בה חלבון, פחמימות וגם סיבים תזונתיים - רכיבים תזונתיים וחיוניים לתפקודי הגוף. החלבון משמש כאבן בניין לתאים, לשרירים, להורמונים ולמרכיבים נוספים; הפחמימות מספקות לגוף את מרב האנרגיה הדרושה עבורו, ומעלות את רמת הסרוטונין במוח, מה שתורם לתחושת שובע ממושכת. גם הסיבים התזונתיים מעניקים לגוף תחושת שובע והם אינן מכילים קלוריות.

בולונז טבעוני (צילום: בבושקה הפקות)
ספגטי עם בשר וירקות - ויש לכם אחלה ארוחה | צילום: בבושקה הפקות

כדי להעשיר את הפסטה מומלץ לצרף לה חלבון, שאף יסייע להפחית יותר את הערך הגליקמי של המנה. הנה כמה רעיונות:  פתיתים בשילוב כדורי בשר , ספגטי עם בשר ברוטב בולונז, ספגטי עם גבינות, פסטה כפשטידה המכילה ביצים או פסטה עם טופו. אפשר להעשיר את המנה גם ברסק עגבניות טבעי ובירקות מוקפצים, וכך להפוך את התבשיל לבריא ומזין ובייחוד - עשיר יותר בוויטמינים ומינרליים. אגב, אם תבחרו בפסטה מחיטה מלאה תרוויחו יותר סיבים תזונתיים.

בשורה תחתונה, הפתיתים, הספגטי והפסטות השונות הם קלים ומהירים להכנה. תוכלו למצוא ברשת אין-ספור רעיונות לארוחת צוהריים בריאה ומשביעה שמבוססת עליהם. 

 

ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז