עונת האבטיחים כבר כאן, ובדוכני הירקות והפירות תוכלו למצוא את הפרי המתוק והקייצי הזה, שיכול לצנן את היום ולעשות לנו טוב על הלב. רבים מאתנו מעדיפים לקנות חצי אבטיח. זה קל יותר לנשיאה, הכמות ידידותית יותר לשימוש קצר טווח ומעבר לכך, אפשר גם ממש לראות את תכולת הפרי ולבחון את טיבו, מה שלא ניתן לעשות כידוע כשרוכשים אבטיח בשלמותו.
אולם, מסתבר שההרגל הזה עלול לעלות לכם בנזק בריאותי. "כשקונים אבטיח חתוך, קשה לדעת כיצד הוא טופל", מזהירה הזיהומולוגית ד"ר מרינה תמיר צדקין. "למשל, הסכין שבה השתמשו בעת החיתוך – מי יודע מה מצב הניקיון שלה, אם שטפו אותה בכלל במים ובסבון לאחר כל שימוש. כמו כן, לא ברור מהי היגיינת הידיים של האחראי על החיתוך. הבעיות האלו עלולות לחשוף את האבטיח לחיידקים שבסופו של דבר מגיעים לצרכן ועלולים לגרום לכאבי בטן ולצרות נוספות".
ד"ר תמיר מסבירה כי הדרך הנכונה והבטוחה ליהנות מאבטיח היא פשוט לרכוש אחד שלם. "חשוב לשטוף את קליפת האבטיח במים ולנגב את האבטיח לפני החיתוך. לאחר האכילה יש לאחסן במקרר, גם כדי לשמור על הטריות וגם כדי למנוע שגשוג של חיידקים שמאוד מחבבים את המצע הנוזלי שבאבטיח".