ישראלים אוהבים ביצים - ובצדק, יש המון סיבות לאהוב אותן. הן טעימות, בריאות וניתן לבשל אותן במגוון דרכים. אבל מתברר שלא כל צורות הבישול נבראו שוות. למעשה, דרכי בישול שונות יביאו תוצאות שונות מבחינה בריאותית וההבדל הוא כה משמעותי, שישנן צורות בישול שעלולות ממש להזיק לבריאות - ואילו אחרות יכולות לשפר את הבריאות. אז מהי הדרך הבריאה ביותר לאכול ביצים? הנה מה שאתם צריכים לדעת.
ראשית, חשוב להדגיש את הערך התזונתי הגבוה של ביצים. הן מקור מעולה לחלבון, שומן בריא, ויטמיני B, סלניום, חומצה פולית, ויטמין A - והן גם מכילות גם לא מעט ויטמין D, ויטמין E, סידן ואבץ.
ביצים מבושלות אמנם מאבדות קצת מהערך התזונתי שלהן; חלק מהוויטמינים וחלק מנוגדי החמצון. אך עדיין ערכן התזונתי נשאר די גבוה ובהחלט משתלם בריאותית לצרוך אותן (אבל במתינות, כמו כל מזון אחר), אבל זה מאוד תלוי איך אתם צורכים אותן.
ידוע שבביצים יש לא מעט כולסטרול, אך זה יכול להזיק באופן משמעותי יותר אם תבשלו את הביצים בחום גבוה, מה שיכול לגרום להתחמצנות הכולסטרול. כולסטרול מחומצן נמצא קשור במיוחד למחלות לב וכלי דם, כיוון שהוא שוקע יותר מכולסטרול לא מחומצן ולפיכך עלול להצטבר בכלי הדם.
עוד ב-mako בריאות:
>> כי חבל: הטעות שאתם עושים אחרי אימון
>> השינוי הפשוט שיעזור להפחתת הצריכה הקלורית
>> מומחית לירידה במשקל: טיפ מנצח שיעזור לעיכול
אז מהי הדרך הטובה ביותר לנצל את הערך התזונתי של ביצים?
כולנו כבר יודעים שטיגון היא אחת מצורות הבישול הכי פחות בריאות וזה כולל גם טיגון ביצה. זה לא רק יכול להוביל להתחמצנות הכולסטרול, אלא גם השמן והטיגון מוסיפים גם לא מעט קלוריות למנה.
הביצים הכי בריאות שאתם יכולים לאכול הן שלוקות (עלומות) או קשות, בשתי הדרכים הביצים לא נחשפות באופן ישיר לחום גבוה במיוחד כמו בטיגון ולכן הכולסטרול לא מתחמצן והן מאבדות פחות מערכן התזונתי. מומלץ להחליף את ביצת העין המטוגנת או החביתה בביצה עלומה, עדיף על לחם מחיטה מלאה, עם אבוקדו, תרד מבושל או תוספת אחרת לבחירתכם, עדיף ירק כמובן. ביצה קשה ניתן לשלב בכריך עם ירקות.