לצד החשיבות הרבה בטיפול הרפואי המקובל הכולל בעיקר תרופות, ניתוחים וטיפולים לבעיות קיימות, כיום מתחדדת ההבנה כי כמו במלחמות, כך גם בשמירה על הגוף – ההתקפה הכי יעילה היא הגנה. במקום לטפל בבעיות כשהן כבר נוכחות ומשמעותיות, אנחנו יכולים לנקוט מאמצים לא מסובכים מדי כדי לסייע במניעתן. אינספור מחקרים מהשנים האחרונות הוכיחו כי המאמצים האלו טומנים בחובם תרומה ניכרת לשיפור בריאות הגוף והנפש בדרכים שונות.
קחו לדוגמה את העיניים, איבר חשוב כל כך שעם השנים נתון, כמו איברים רבים בגופנו, לניוון, להידרדרות ולמחלות שונות. התזונה שלנו משפיעה רבות על בריאות העיניים וישנם לא מעט ויטמינים, מינרלים ורכיבים נוספים שידועים כגורמים שמחזקים את מעטפת ההגנה עליהן ומרחיקים מחלות מאיימות. הרכיבים האלו כוללים בין היתר את הוויטמינים A, C ו-E, נוגדי חמצון בשם פלבונואידים וכן התרכובות זיאקסנטין ולוטאין.
ואם השמות המורכבים הצליחו לבלבל אתכם, זה המקום להגיד שדי קל לצרוך את הרכיבים האלו בכל יום כדי לשפר את בריאות העיניים ומערכות נוספות בגופכם. הנה שתי מנות קיץ טעימות, בריאות וחשוב לא פחות – פשוטות להכנה שגם יסבו המון הנאה לכם ולאנשים שאתם אוהבים – וגם ישפרו את בריאות הגוף והנפש באותה הנשימה:
סלט קינואה קיצי
המצרכים הדרושים לארבע מנות:
- חצי קילו קינואה
- 2 כפות שמן זית
- 2 לימונים סחוטים למיץ
- 3 שיני שום בהתאם לטעם האישי (לא חובה)
- כוס פטרוזיליה
- כוס עלי כוסברה (לא חובה)
- צרור עלי נענע
- מלח גס אפור
- פלפל שחור
- אצבע ג'ינג'ר
- אבוקדו
- כוס נבטי חמנייה
- כוס נבטי ברוקולי
- פלפל אדום
- בצל סגול
- 5 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הקינואה מתחת לזרם מים עד שהמים יוצאים צלולים.
- מבשלים את הקינואה, מצננים אותה, מכניסים לסיר עם כף שמן זית ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים רותחים לסיר (ביחס של כוס אחת לכל כוס קינואה) ומבשלים למשך 20 דקות או עד שהמים מתאדים.
- שוטפים וקוצצים את הירקות לקוביות.
- מעבירים במעבד מזון או קוצצים את התבלינים הטריים: פטרוזיליה, כוסברה ושום (בלי הנענע בשלב הזה).
- מוסיפים את התבלינים לקערת הקינואה המצוננת.
- מתבלים עם מלח גס אטלנטי ופלפל שחור גרוס עבה, קוצצים את הבצל הירוק והסגול.
- חותכים את עלי הנענע ביד, מגוררים את הג'ינג'ר, סוחטים את הלימונים, מוסיפים ומערבבים.
שייק קיצי – מלון מתקתק
המצרכים הדרושים לכמות של 2 ליטר:
- תפוח
- אפרסק
- מישמש
- רבע מלון
- 4 עלי חסה
- חצי פפאיה
- חופן אגוזים
- חופן נבטי ברוקולי
- 6 כדורי ספירולינה
- 3 תמרים ללא גלעין
- כפית שמן קוקוס
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מסירים את קליפות המלון והפפאיה, שוטפים את יתר הירקות והפירות ומוצאים את חרצני המשמש, הפפאיה והתפוח.
- מכניסים את כל המוצרים לבלנדר חזק ועוצמתי.
- טוחנים למשך כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק.
- את השייק ניתן לאחסן במקרר למשך 24 שעות ועדיין ליהנות מהערכים התזונתיים העוצמתיים שלו שנשמרים הודות לנוכחותם של הסיבים.
בתיאבון ורק בריאות!
כותב המאמר הוא איתי שרף, מטפל במחלות עיניים באמצעות הרפואה הסינית