אתם בטח מכירים את המיסו בעיקר ממרק המיסו, מנת פתיחה מוכרת (וטעימה!) בסושיות. אבל המיסו הוא למעשה הרבה יותר ממרכיב עיקרי במרק. המיסו הוא ממרח יפני מסורתי, המשמש לתיבול מגוון רחב של מנות. אבל הערך שלו לא רק מסתכם בתוספת טעם ייחודי, אלא גם בבוסט בריאותי. מיסו עשוי מאורז, פולי סויה, מלח ושמרי קוג'י (סוג של פטרייה) שעוברים תסיסה. עצם היותו מזון מותסס הופך אותו לאופציה בריאה, שכדאי לשקול לשלב יותר בתפריט היומי. הנה כל היתרונות הבריאותיים של המיסו:
תורם למערכת העיכול
כיוון שמיסו הוא למעשה משחה מותססת, יש לו יתרונות פרוביוטיים. כלומר, הוא תורם לאיזון אוכלוסיית החיידקים במעי. חוסר איזון באוכלוסיית חיידקי המעי, מתבטאת בפחות חיידקים ידידותיים ויותר חיידקים "רעים" וזה יכול להוביל לבעיות במערכת העיכול. כך שצריכה של מזונות פרוביוטיים, כמו מיסו, עוזרת למנוע מצבים כמו גזים, נפיחות בבטן, עצירות ושלשולים.
בעל ערך תזונתי גבוה
מיסו מכיל לא מעט חלבון וגם ויטמינים ומינרלים, ביניהם מנגן, ויטמין K, ויטמיני B, נחושת, אבץ, סידן, ברזל, מגנזיום וכולין (תרכובת אורגנית המהווה חומר מוצא לתרכובות חשובות בגוף וחשוב בין היתר למערכת העצבים). בונוס נוסף שיש למיסו, הוא שתהליך התסיסה הופך את הוויטמינים והמינרלים שבו לקלים יותר לספיגה. עם זאת, הוא גם מאוד מלוח, כלומר מכיל לא מעט נתרן. כך שאם יש לכם נטייה לצרוך הרבה מלח או אם הרופא המליץ לכם להפחית בצריכת המלח, כדאי לצרוך פחות מיסו.
עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל
משפר את המערכת החיסונית
"הרבה מהמערכת החיסונית שלכם נמצאת למעשה במעי שלכם, כך שעצם היותו פרוביוטי, עוזר לשמור על מערכת חיסונית חזקה", מסבירה אליזבת' שו, דיאטנית קלינית ל-goodhousekeeping.com. בנוסף לכך, מחקרים הראו קשר בין תזונה עשירה במזונות פרוביוטיים וסיכון מופחת למחלות. תפריט המכיל מזון פרוביוטי גם עוזר להתאושש מהר יותר מזיהומים, ביניהם צינון, כך שכדאי במיוחד לצרוך אותו בחורף. מחקר שפורסם ביולי אף מצא כי מזון מותסס יכול להפחית את הסיכוי לתמותה מקורונה ב-35 אחוזים.
תורם לבריאות הלב וכלי הדם
מיסו עשיר בוויטמין K, שתורם לקרישת הדם ולבניית כלי דם, כך שהוא יכול לעזור למנוע דימום יתר. עם זאת, כדאי להיוועץ ברופא אם אתם נוטלים מדללי דם, כיוון שצריכת מיסו עלולה לפגוע ביעילות התרופה.