הן ממלאות אותנו, הן טעימות בדרך כלל אך אין בהן שום דבר שהגוף יכול להשתמש בו כדי לשרוד או להתפתח. "הקלוריות הריקות" הן שם קוד לכל מאכל שיש בו בעיקר קלוריות ולא שום דבר אחר (לא ויטמינים ולא מינרלים, לא סיבים ולא חלבון), בקיצור, מאכלים שאנחנו אולי אוהבים לצרוך ולנשנש אך חסרי תועלת מבחינה תזונתית. חשוב להיות מודעים אליהם, לא להתבסס רק עליהם בתזונה היומיומית ולדאוג בנוסף למאכלים עם ערכים גבוהים יותר.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

בייגלה (צילום: Phillip Rubino, shutterstock)
צילום: Phillip Rubino, shutterstock

בייגלה

בייגלה נראה כמו חטיף לא מזיק יחסית. הוא בעיקר מלוח בלי יותר מדי סוכרים או מרכיבים מלאכותיים מזיקים, הבעיה היא שהוא לא עוזר לגוף בשום דרך. בבייגלה יש מעט מאוד סיבים תזונתיים, כך שהוא גם לא משביע לאורך זמן. על הדרך הגוף מקבל גם כמות לא מבוטלת של נתרן, שיכול להזיק לגוף - ב-100 גרם בייגלה יש כ-1,000 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי ל-100 גרם: 380 קלוריות, 10.5 גרם חלבונים, 72 גרם פחמימות, 6 גרם סיבים תזונתיים, 1,300 מ"ג נתרן

האם יש דרך בריאה לאכול בייגלה?

פסטה רוזה טבעונית (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

פסטה

פסטה יכולה להציע ערכים תזונתיים חשובים אם תבחרו את הסוג הנכון. פסטה מקמח לבן מכילה בעיקר קלוריות, כך שאולי תשבעו ממנה אך לא תקבלו שום ערך מוסף מעבר לכך. פסטה מדגנים מלאים מכילה סיבים, ויטמינים, מינרלים וחלבון מכיוון שהקליפה של הדגן נשארת.

ערך תזונתי ל-100 גרם: 349 קלוריות, 11 גרם חלבונים, 71 גרם פחמימות, 3.5 גרם סיבים תזונתיים

5 דרכים לאכול פסטה בלי להשמין

כוס יין לבן (צילום: shutterstock: By 5PH)
כוס יין לבן | צילום: shutterstock: By 5PH

יין מתוק

אי אפשר לומר שאלכוהול בכלל ויין בפרט הם מיותרים, בפרט שיין כולל מספר נוגדי חמצון שעשויים לסייע במניעת נזק לכלי הדם, להפחתת כולסטרול ולמנויעת קרישי דם. בגלל שאין בו הרבה ערכים תזונתיים ביחס לכמות הקלוריות, חשוב לשים לב איזה יין אתם שותים. בדרך כלל, ככל שהיין מתוק יותר, כך הוא מכיל יותר קלוריות. ביינות יבשים יש כ-106 קלוריות לכוס, בעוד שביינות מתוקים יש כ-225 או יותר. שלוש כוסות יין עם ארוחת הערב יכולות בקלות להוסיף ל-400 קלוריות נוספות.

ערך תזונתי לכוס יין (60 מ"ל): 96 קלוריות, 0.12 חלבונים, 8.2 גרם פחמימות

קטשופ

כרבע מבקבוק הקטשופ מכיל בסוכר. למרות הפופולריות הרבה של הקטשופ, כמויות הסוכר (והמלח) של המטבל האהוב עלולים להיות מוגזמים ובטח שלא קשורים לערך הטבעי של העגבנייה. כדאי לבחור בקטשופ הכולל את הרשימה הקצרה ביותר של הרכיבים, ולהימנע מכאלה שבראש רשימתם מצוינים רכיבים כגון סוכר, מה שמעיד על העובדה שזהו המרכיב העיקרי במוצר.

ערך תזונתי ל-100 גרם (אסם): 115 קלוריות, 1.5 גרם חלבונים, 27.3 גרם פחמימות

קטשופ: עד כמה הוא באמת גרוע לנו?

עוגת גבינת שמנת והדרים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת גבינת שמנת והדרים | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

גבינת שמנת

בשתי כפות גבינת שמנת רגילה יש 100 קלוריות, 9 גרם שומן ו-6 גרם שומן רווי. מה מקבלים מבחינה תזונתית מכל זה? לא הרבה. גבינת שמנת לא מספקת כמות משמעותית של חומרים מזינים טובים ואפילו כמות הסידן שלה נמוכה מאוד, כך שתמיד עדיף ללכת על הגבינה הרגילה והפשוטה יותר.

ערך תזונתי ל-100 גרם (25% שומן): 261 קלוריות, 5 גרם חלבונים, 4 גרם פחמימות

פנקייקים

קמח לבן, סוכר, מלח, חלב, ביצים וחמאה - הפנקייק מכיל יותר מדי מרכיבים בעלי צפיפות תזונתית נמוכה בעיגול אחד של בצק. הוספת שוקולד צ'יפס, סירופ או עוד חמאה בהחלט לא תעזור לעניינים. מה שכן, אפשר לשדרג את הפנקייק למעט יותר מזין על ידי החלפת קמח לבן וסוכר בתערובת של קמח מלא, שיבולת שועל, אגוזי פקאן וקינמון. הוספת בננות או אוכמניות כתוספת, וסירופ מייפל 100% טהור.

ערך תזונתי ל-100 גרם: 194 קלוריות, 5.2 גרם חלבונים, 36.7 גרם פחמימות, 1.3 גרם סיבים תזונתיים.