שוקולד וקרם עוגיות, וניל צרפתי או בכלל סורבה - אנחנו לא יודעים מה טעם הגלידה שאתם הכי אוהבים אומר עליכם, אבל אנחנו בהחלט יודעים שיש הבדלים משמעותיים בין כל אחת מהאפשרויות מבחינה בריאותית.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"מגוון הגלידות גדל באופן משמעותי בשנים האחרונות, דבר שהופך את הבחירה הבריאה למורכבת יותר עבור הצרכן", אומרת נאווה רוזנפלד, תזונאית ב"אבוקדו'ס קידום בריאות". "בכל זאת, יש כמה דברים שמאפשרים לנו לערוך בחירות בריאות יותר". אם כן, יצאנו לברר איך אפשר ליהנות ממנה איכותית, בריאה (יחסית) ולא משמינה (שוב, יחסית) של גלידה.

בסופרמרקט: קצר זה בריא

כשקונים אריזת גלידה בסופרמרקט, קל הרבה יותר לבצע בחירה בריאה תוך בדיקה פשוטה יחסית של רשימת המרכיבים והטבלה התזונתית. "אחד הדברים שקל לשים לב אליהם הוא אורכה של רשימת הרכיבים", מסבירה רוזנפלד. "ככל שהרשימה קצרה יותר, כך בדרך כלל הגלידה בריאה יותר. כשרשימת הרכיבים ארוכה, הגלידה כנראה תכיל יותר מייצבים וחומרי טעם וריח. גם המגמה של חברות הגלידה היא להפוך את התווית לכמה שיותר נקייה, כלומר קצרה".

כמו בכל מוצר מזון אחר, גם כאן חשוב לבדוק את אחוזי השומן ואת איכות השומן. רוזנפלד: "גלידות חלביות בדרך כלל יכילו אחוזי שומן גבוהים יותר מגלידות על בסיס פירות, ובהתאם גם יותר קלוריות. כמובן, יש לשים לב גם לכמות הסוכר, שנוטה להיות גבוהה בגלידות על בסיס פירות. מבחינת סוג השומן, חשוב לבחור בגלידות בעלות אחוז שומן רווי נמוך. כשמצוין בתווית המזון 'שמן קוקוס' או 'שמן דקלים', דעו שמדובר בשמנים שאינם איכותיים. בנוסף, כשמצוין על האריזה רק 'שמן צמחי' ולא מצוין איזה, דבר שנפוץ בגלידות פרווה, בדרך כלל מדובר בשמנים לא איכותיים".

דבר נוסף שחשוב לבדוק הוא הדחיסות של הגלידה: "בדרך כלל, ככל שהגלידה יותר דחוסה וקשה ופחות אוורירית, כך היא גם איכותית יותר. גלידה אוורירית ורכה יותר, ברוב הפעמים תהיה פחות איכותית. מנגד, גלידות דחוסות בדרך כלל מכילות יותר קלוריות".

עוד ב-mako בריאות
>> הדבר המוזר הזה קורה להמון נשים אחרי סקס 
>> זהירות: הדיאטה הזאת עלולה להרוג אתכם
>> רוצים לרדת במשקל? תאכלו בשעה הזאת 

רוזנפלד מוסיפה שלא פחות חשוב מכל אלה הוא אופן ההגשה. "כדאי לקנות אריזות קטנות, אבל גם אם קונים אריזות משפחתיות - עדיף להגיש בצלחות קטנות".

via GIPHY

בגלידריה: לא רק עניין של טעם

בגלידריות בדרך כלל אין רשימת רכיבים או טבלה תזונתית שתוכלו לבדוק, ולא פעם המוכר לא יוכל לספק לכם תשובות לשאלות הנוגעות לקלוריות, אחוזי שומן או צבעי מאכל. ועדיין - יש מה לעשות. "הדבר הכי חשוב הוא לשים לב לכמויות", מסבירה רוזנפלד. "כדאי לבחור במנות אישיות וקטנות ולהסתפק בכדור אחד, אפשר בשני טעמים. בעיניי עדיף להתפשר על כמות מאשר על טעם, ואפשר ליהנות גם ממנה קטנה - אם אוכלים אותה לאט".

התוספות, שלא תטעו, חשובות כמו הכמות. "עדיף לבחור בתוספות של פירות ולא בממתקים נוספים כמו מרשמלו, פצפוצי שוקולד או סוכריות צבעוניות", ממליצה רוזנפלד. "כל אלה מוסיפים קלוריות וסוכר, ולעיתים צבעי מאכל. גם הוופלים הממותקים נחשבים כתוספת, ולכן עדיף לבחור גלידה בכוס. לא צריך להעשיר מנה מועשרת ממילא".

יש טעמים מסוימים שנחשבים לבריאים יותר מאחרים?

"זה תלוי מאוד. למשל, גלידת שוקולד יכולה להיות עשויה מרכיבים איכותיים ובעלת אחוזי קקאו גבוהים, ולהיות יותר בריאה מגלידת פירות. לכן, כל מקרה לגופו".

via GIPHY