שמן זית נחשב לאחת האופציות הבריאות יותר כשזה נוגע לסוגי שמנים, בעיקר כיוון שהוא מכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות. חומצות אלה נחשבות לשומנים בריאים יותר, בין היתר כיוון שהן עוזרות לאזן את רמות הכולסטרול בדם, מפחיתות את הכולסטרול הרע ומעלות את הכולסטרול הטוב ובכך למעשה תורמות להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. אבל לצערנו, גם שמן זית יכול להזיק לנו אם צורכים יותר מדי ממנו.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
אז כמה שמן זית זה יותר מדי? ואיך אפשר לוודא שאנחנו צורכים בכמות בריאה?
הטעות הנפוצה עם שמן הזית
אין ספק שישראלים אוהבים שמן זית, שמהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח הים-תיכוני. אבל הבעיה היא שאנשים נוטים לשכוח שמדובר בשומן – שמכיל כמות משמעותית מאוד של קלוריות. זה אומר שאם אתם רגילים למזוג שמן זית ישירות למחבת או לסלט שלכם, אתם עושים טעות שיכולה להוסיף לא מעט קלוריות לתפריט היומי שלכם, מבלי שתשימו לב. בלי למדוד את כמות שמן הזית שאתם משתמשים בה במנה שאתם מכינים, אתם ככל הנראה כמעט תמיד משתמשים ביותר מדי שמן זית.
עוד ב-mako בריאות:
>> 10 דרכים להפחית שומן בטני
>> האם הגיע הזמן להפסיק להשתמש בנייר טואלט?
>> איך אנשים מגיעים לגיל 100? נמצא הסבר מדעי
כף שמן זית מכילה יותר מ-100 קלוריות. רובנו צורכים הרבה יותר מכף שמן זית במנה. ובהתחשב בכך שההמלצה הרווחת היא לצרוך כ-2,000 קלוריות ביום, שמן זית יכול בקלות להעלות את כמות הקלוריות שאתם צורכים ביום, מבלי שתרגישו את זה. וכן, זה יכול גם לבטל את היתרונות של בחירה בסלט לארוחת צהריים כאופציה דיאטטית יותר.
>> אחת ולתמיד: האם מותר לטגן בשמן זית?
מומלץ לצרוך לא יותר משתי כפות שמן זית ביום ואם אתם מקפידים על ירידה במשקל, עדיף עד כף אחת (שזה בערך כשלוש כפיות). נכון שזה נשמע קצת מעיק להקפיד למדוד כל פעם, אבל מתרגלים לזה מהר וזה יעזור לכם בשמירה על המשקל לטווח הרחוק, אז המאמץ באמת משתלם, סמכו עלינו.