היחס של ארגוני בריאות עולמיים כלפי צריכת בשר אדום ובשר מעובד השתנה משמעותית בשנים האחרונות. מומחים רבים ממליצים לצמצם בצריכת בשר מעובד ובשר אדום ומנגד, גברה המודעות לצריכה מרובה יותר של חלבון מן הצומח, כמו טופו, סויה וקינואה.
כעת נמצאה הוכחה נוספת לכך שבהחלט משתלם לשלב חלבונים צמחיים בתפריט שלנו. מדענים מהמרכז למדעי בריאות הציבור ביפן מצאו כי תזונה עשירה בחלבון צמחי מפחיתה סיכון למוות מוקדם, מכל מחלה שהיא. המחקר נעשה על כ-71 אלף מבוגרים, במשך קרוב ל-20 שנה, במהלכן הם עקבו אחר כל המחלות שהמשתתפים לקו בהן. הם גילו כי אלו שצרכו במהלך חייהם בעיקר חלבון מן הצומח, הפחיתו את הסיכון למוות בטרם עת. כלומר, אם אתם רוצים למנוע מוות מוקדם, כדאי לכם בקנייה הבאה בסופר להוריד קצת מהבשר האדום ולהוסיף לעגלה יותר טופו, אדממה וקינואה.
למרות שאלו שצרכו יותר חלבון מן החי לא נמצאו בסיכון משמעותית גבוה יותר למוות מוקדם מהאדם הממוצע, אלו שאכלו יותר חלבון מן הצומח היו משמעותית בסיכון נמוך יותר מהממוצע למוות בטרם עת. מאחר שבשר אדום ובשר מעובד נחשבים לסוגים הכי פחות בריאים, צוות החוקרים ניסה לנתח האם הסיכון למוות מוקדם יכול להשתנות כשאדם משנה את התזונה שלו ממבוססת יותר על חלבון חי לתזונה המבוססת יותר על חלבון צמחי.
עוד ב-mako בריאות:
>> שבר את הרשת: האם יש לכם את השריר הזה ביד?
>> 10 סימנים שהתזונה שלכם מקצרת לכם את החיים
>> המרכיב החשוב במזון שיכול להאריך לכם את החיים
ואכן שינוי התזונה מבשר אדום ומעובד לירקות, פירות וחלבונים צמחיים נמצאה קשורה לסיכון נמוך למוות מסרטן באופן ספציפי, כמו גם ממוות מוקדם כתוצאה ממחלות אחרות. נוסף לכך, צריכה פחותה יותר של בשר אדום הפחיתה את הסיכון למוות ממחלת לב.