האם אתם מחובבי מקלחת הבוקר או שאתם חייבים את האמבטיה שלכם דווקא לפני השינה? אם אתם משתייכים לז'אנר השני, כדאי שתמשיכו לקרוא. רוחצי הבוקר יכולים בעיקר להיות זחוחים ומרוצים מעצמם שלפחות הצליחו להימנע מדילמה אחת בחיים.
אנשי מקלחת הערב יודעים היטב עד כמה נעים זה להתנקות אחרי יום ארוך תחת זרם מים חמים, להיכנס לפיג'מה ולהתפנק על בינג' לילה במיטה. אבל מה אם נגיד לכם שזה ככל הנראה פחות מומלץ, בייחוד אם בדיוק סיימתם ארוחת ערב? מצד שני, היו רגועים שכן הקביעה אינה נחרצת ויש לה יתרונות וחסרונות, כך לפי מחקר שפורסם ב-2018.
אחד החסרונות הבולטים הוא שמקלחת/אמבטיה אחרי ארוחה עלולה לגרום להתכווצויות בטן ובעיות עיכול. המים החמים מעלים את טמפרטורת הגוף שלנו במעלה או שתיים, ופעולה זו נקראת היפרתמיה. אולם היא לאו דווקא רעה לנו. עלייה בטמפרטורת הגוף מעוררת את המערכת החיסונית, מרפה את מערכת העצבים ומעוררת את בלוטת הזיעה לשטוף מעלינו רעלים.
מה שכן, ברגע שזה קורה אחרי ארוחת ערב, מתרחשים כמה דברים. הגוף שלנו כבר נמצא בטמפרטורה מוגברת לאחר אכילת המזון, מה שמניע את זרימת הדם לאיברי העיכול. אמבטיה חמה עשויה להגביר את הדופק שלנו שחש לא בנוח בבטן מלאה. יש הטוענים כי בעצם המקלחת שאחרי ארוחה, הגוף שלנו "מתבלבל" ומאט את פעולת העיכול, אם כי אין ראיות מדעיות חותכות שמוכיחות או מפריכות את הרעיון הזה.
עם זאת, ידוע כי ארוחה רוויית שומן, פחמימות וסיבים תזונתיים עלולה לגרום לנפיחות בגוף, וליצור מצב שמפעיל לחץ על החזה ובכך "לתרום" לצרבות ולהתכווצויות. לכן, אם אתם חייבים את מקלחת הלילה שלכם, נסו לאכול אוכל קליל יותר בשעות הערב כמו פירות, מרק או סלט.
עוד ב-mako בריאות:
>> דיאטנים ממליצים: זו ארוחת הבוקר הטובה ביותר
>> אוכלים כשאתם בסטרס? מצאנו פתרון עבורכם
אמנם לא הוכח סופית כי מקלחת חמה אכן רעה עבורנו, אבל אם אתם רוצים ללכת על הדרך הבטוחה, רווחו את הזמן שבין הארוחה למקלחת בכחצי שעה לפחות. ומובן שתמיד ניתן לוותר על המקלחת החמה ולהסתפק בפושרת. מקלחת כזו אינה מעלה את טמפרטורת הגוף ולא תסיט את זרימת הדם מאיברי העיכול. כבונוס, מקלחות קרירות-פושרות עשויות להזניק את חילוף החומרים ולעזור לכם לשרוף יותר שומן מאותה ארוחה שרק עתה אכלתם, והן גם שומרות על העור שלכם.
>> 9 דרכים להרגיע את עצמכם במקלחת
>> כך תשמרו על העור שלכם במקלחת