מכירים את זה שאתם חייבים כוס מים אחרי שאכלתם פרוסת עוגה מתוקה במיוחד? אז מתברר שזה ממש לא מומלץ. מדענים טוענים כי רמות הסוכר בדם עולות משמעותית יותר כשאדם שותה מים בזמן שהוא אוכל ממתק או כל דבר אחר המכיל הרבה סוכר.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
חוקרים מסורינאם שבדרום אמריקה ניתחו רמות סוכר בדם אצל אנשים שאכלו סופגניות ריבה, עם או בלי כוס מים בצד. הם מצאו כי אלו ששתו מים לצד אכילת הסופגניה – היו בעלי רמות סוכר גבוהות יותר בדם. רמות הסוכר בדם אמורות לעלות לאחר אכילה, אך אם הן גבוהות מדי, זה עלול להוביל לעודף משקל ולסוכרת מסוג 2.
מים העלו את רמת הסוכר בדם יותר מאכילת 2 סופגניות
כשהחוקרים בדקו את רמת הסוכר בדם בקרב אנשים שאכלו סופגניה אחת ושתו מים ואנשים שאכלו שתי סופגניות, בלי לשתות מים – הם הופתעו לגלות שהאנשים בקבוצה הראשונה הראו רמות גבוהות יותר של סוכר בדם.
המחקר, שנעשה באויברסיטת אנטון דה קום, כלל רק סופגניות ריבה, אך החוקרים משערים כי תהיה השפעה דומה גם במאכלים אחרים המכילים סוכר. במהלך המחקר נבדקו 35 אנשים שאכלו סופגניית ריבה ושתו מים לפני האכילה, במהלכה ולאחריה, וגם אנשים שלא שתו מים כלל. בקרב אלו ששתו מים בזמן האכילה נצפתה רמת הסוכר הגבוהה ביותר, שהייתה כמעט כפולה מרמת הסוכר בקרב אנשים מקבוצות אחרות.
>> התמונה שהצילה לאישה אחת את החיים
>> לא עושים מספיק סקס? אולי זאת הסיבה
>> שלושת התרגילים הכי יעילים לחיטוב הבטן
אז איך המים קשורים לרמת הסוכר בדם? החוקרים סבורים כי המים מסייעים לגוף לספוג את הגלוקוז שבסופגניה. לפיכך, הם ממליצים לשתות מים לפני או אחרי האכילה, כדי למזער את ההשפעה של הסוכר. ההמלצה הטובה ביותר של החוקרים היא לשתות מים חצי שעה אחרי אכילת מאכלים המכילים סוכר.
רמת סוכר גבוהה בדם היא סימן לדאגה, מאחר שהיא יכולה להוביל לירידה ברמת הרגישות של הגוף לסוכר ולאובדן היכולת לווסת כראוי את רמות הסוכר בדם – מצב שעשוי להוביל לסוכרת ולעודף משקל.