רבים מעדיפים לקנות דגים קפואים, כיוון שהם לרוב זולים יותר, קלים יותר לאחסון ולהכנה. אבל מתברר שההקלות הללו באות עם סיכון לא קטן. מעטים יודעים כי דגים המגיעים ארוזים בוואקום יכולים להגביר סיכון להרעלת בוטוליזם.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
בוטוליזם היא הרעלת מזון נדירה המשבשת את מערכת העצבים. היא נגרמת כתוצאה מחשיפה לחיידקים מסוג Clostridium botulinum, מין של חיידקים המסוגלים לייצר נבגים ולפיכך לשרוד גם בתנאי סביבה קשים, שחיידקים רבים אינם שורדים בהם. חיידקי ה-Clostridium botulinum מסוגלים לשגשג גם בסביבה עם אחוז חמצן נמוך במיוחד, כמו באריזות ואקום. אם התנאים נכונים, נבגי ה-Clostridium botulinumעשויים לייצר את רעלן הבוטולינום, הגורם למחלת הבוטוליזם הקטלנית.
ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, כך הרעלן נוצר מהר יותר. כשהטמפרטורה עולה על 3 מעלות (כלומר, כשאתם מוציאים את הדג מהמקפיא), הסיכון להתפתחות בוטולינום עולה משמעותית. אז נכון שמדובר בהרעלה נדירה והסיכויים שתידבקו בה נמוכים, אך יש דרך להפחית את הסיכון אף יותר. כל עוד אתם מוציאים את הדג מאריזתו וחושפים אותו לחמצן לפני ההפשרה – כך תעצרו מהנבגים מלייצר בוטולינום ותהיו מוגנים.
עוד ב-mako בריאות:
>> 7 חוקי ברזל: הבלוגרית חושפת את הכללים לבטן שטוחה
>> "לא שמתי לב שהילד הקטן שלי נחנק מול עיניי"
>> שבעה דברים שאתם חייבים לעשות אחרי סקס
לפי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, הדרך הטובה ביותר להפשיר דגים היא להשאיר אותם במקרר במהלך הלילה (הטמפרטורה צריכה להיות מתחת ל-3 מעלות). וחשוב לזכור שלא משנה איך אתם מחליטים להפשיר את הדג, הסירו אותו מאריזתו קודם לכן.