מאפה גבינות יווני

המצרכים (לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ):
5 עלי פילו מופשרים לילה מראש
130 גרם יוגורט BIO
150 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם קשקבל מגוררת
2 ביצים
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט אורגנו יבש

לשימון, ציפוי והברשה:
100 גרם חמאה מומסת
זרעי שומשום וקצח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את היוגורט עם הגבינות, הביצים והתבלינים.

3. פורשים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת ומסדרים מהמלית לאורכו. מגלגלים ומניחים בפיתול צמוד לשוליים הפנימיים של התבנית. ממשיכים למלא כך את כל העלים - ומסדרים אותם כך שנחש בצק אחד יתחיל במקום שבו הקודם מסתיים.

4. מברישים מלמעלה בחמאה ומפזרים שומשום וקצח.

5. מכניסים לתנור לחצי שעה לפחות עד שמאפה הגבינות מזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

לחם יווני שטוח דנונה (צילום: בבושקה הפקות)
פיתה ביתית בשני מרכיבים | צילום: בבושקה הפקות

פיתה ביתית משני מרכיבים

המצרכים (10 מנות):
350 גרם קמח תופח
260 גרם יוגורט BIO
1 כפית מלח שטוחה

לציפוי:
שליש כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
חופן עלי אורגנו

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח, ולשים רק עד לקבלת בצק. מניחים למשך 10 דקות.

2. מפזרים קמח על משטח עבודה ולשים את הבצק מעט בידיים. מחלקים ל-10 פיסות. משטחים כל פיסה של בצק למעין פיתה בעובי 2-3 ס"מ. חורצים 4-5 חריצים במרכז כל פיתה.

3. מחממים טוסטר או מחבת גריל, וקולים את הפיתות כ-4-5 דקות בטוסטר או דקה-שתיים מכל צד במחבת, עד שהן משחימות. הופכים בעזרת מלקחיים.

4. מברישים את הפיתות בתערובת של שמן זית מתובל בשום ואורגנו.

לחם בריאות יווני (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לחם בריאות יווני | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לחם בריאות יווני

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק גדולה):
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אורגנו יבש
260 גרם יוגורט BIO
חצי כוס חלב
1 כף דבש

לציפוי:
גרעיני דלעת וחמנייה

לחם בריאות יווני - פרוסה מרוחה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ככה זה בכלל טעים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל


 
אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את שני סוגי הקמח עם מלח, אבקת סודה לשתייה ואורגנו.

3. מערבבים את היוגורט עם החלב והדבש ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים עד להתגבשות הבצק.

4. מעבירים את הבצק לתבנית, מצפים בגרעיני דלעת וחמנייה ואופים כשעה, או עד שהלחם מוכן. מצננים לחלוטין ומגישים.

סקונס לתה של אחר הצהריים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סקונס לתה של אחר הצהריים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סקונס לתה של אחר הצהריים 

המצרכים (ל-10 סקונס):
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח (או קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה)
חצי כפית מלח
4 כפות סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
130 גרם יוגורט BIO
4 כפות חלב
ביצה
מעט קליפת לימון מגוררת או כפית תמצית וניל

להגשה:
יוגורט יווני
ריבה
חמאה

יוגורט ביו (צילום: סטודיו גל בן זאב, סטיילינג נטשה חיימוביץ)
צילום: סטודיו גל בן זאב, סטיילינג נטשה חיימוביץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. מערבבים קמח, מלח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים דקיקים ואחידים. מעבירים לקערה ויוצרים גומה בתערובת.

3. מערבבים יוגורט, חלב וביצה בקערית. שומרים 2 כפות מהתערובת להברשה, ולשאר מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת או תמצית הווניל. יוצקים לקערת הקמח ומערבבים בעזרת מרית לקבלת בצק גושי. אל תתפתו לערבב יותר מדי, הגושים לא יפריעו בהמשך.

4. מעבירים את הבצק הדביק למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מהדקים את הבצק למשטח 10-15 פעמים עד שהוא מתאחד לבצק חלק (מאחדים את הבצק במין תנועות שהן לא לישה אלא מעין הידוק כנגד המשטח).

5. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 ס"מ ובעזרת קורצן מקומח יוצרים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.

6. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להצמיד אותם זה לזה, זה לא מפריע להם להתרומם, להפך). מברישים בתערובת הביצה והיוגורט ששמרנו ואופים 15-12 דקות.

7. מצננים על רשת ומגישים מיד - כמה שיותר טרי יותר טעים (בכל מקרה, אוכלים את הסקונס רק ביום ההכנה).

לחם תירס - כיכר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
כיכר לחם תירס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לחם תירס

המצרכים (לאינגליש קייק גדולה או 12 מאפינס):
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כוס קמח תירס
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
2 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) חלב
260 גרם יוגורט BIO
2 כפות דבש
2 כפות חמאה מומסת (ועוד קצת לשימון)
50 גרם קשקבל (או גבינה פיקנטית אחרת) מגוררת (לא חובה)

לחם תירס - פרוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
והכל ב-10 דקות עבודה! | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. מערבבים את כל חומרי הגלם היבשים בקערה.

3. מערבבים את כל חומרי הגלם הרטובים בקערה נוספת.

4. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושי קמח.

5. יוצקים לתבנית משומנת (או לתבנית שקעים משומנת).

6. אופים כ-20-25 דקות לתבנית מאפינס או 35 דקות לתבנית רגילה -  עד שקיסם שננעץ במרכז הלחם יוצא יבש ונקי.

7. מצננים ומגישים. הכי טעים לאכול את הלחם עם אבוקדו ופלפלים קלויים, ואם לא אוכלים אותו מיד מומלץ לקלות בטוסטר.

* רוצים לגוון? אפשר להוסיף לתערובת גם פלפל חריף, ואפילו לתבל בעשבי התיבול שאתם הכי אוהבים (עירית, תימין או אורגנו).